Kas įtakoja korpusinių saldainių įtrūkimus
Kiekvieno pradedančiojo šokolatjė svajonė yra išvysti savo atspindį korpusiniuose saldainiuose. Tačiau ponas šokoladas gali ne juokais išvesti iš kantrybės ir tapti tikru galvos skausmu.
Tad apžvelkime vieną dažniausiai pasitaikančių problemų - įtrūkęs saldainių korpusas. Kas tai sąlygoja ir kaip to išvengti?
netinkamai išvalytos polikarbonatinės formos arba produktų likučiai formoje
Būtina tinkamai išvalyti formas prieš kiekvieną naudojimą. Tai galima padaryti - išplaunant formas šiltu vandeniu ir dar šlapią formą išdžiovinant oro srove kompresoriaus ir pistoleto pagalba arba išvalant jas standžia, tačiau švelnia servetėle, sudrėkinta alkoholiu (tinka degtinė /spiritas)
saldainiai netinkamai “išmušami” iš polikarbonatinės formos
Prieš “išmušant” saldainius, švelniai palankstyti formą ir tik tuomet “išmušti” juos.
netinkamai sukurtas ganašas sąlygojo ingredientų/komponentų migraciją, kuri paveikė saldainių korpusus
Svarbu vadovautis patikimu receptu, kuris užtikrina ganašo kokybę.
per plonas saldainio korpusas
Netinkama šokolado arba polikarbonatinės formos, darbo aplinkos temperatūra. Ploną saldainio korpusą, gali įtakoti didelio takumo šokoladas ir netinkamai parinkta šokolado darbo temperatūra. Per plonas saldainio korpusas negalės tinkamai susitraukti/kristalizuotis, o tai sąlygos sunkų saldainių išėmimą iš formos, bei saldainio korpuso įtrūkimus.
Comments