Šį mėnesį pradėsime apžvalgą įdomių ir ypatingų produktų ir kiekviename mūsų naujienlaiškyje vystysime šią temą, pristatydami naujausius bei jau gerai žinomus produktus, kurie daugeliui gali būti nežinomi dėl savo ypatumų arba yra naujienos konditerijos pasaulyje.
Rugsėjį pradėsime nuo įdomios šokoladų kolekcijos – veganiški šokoladai bei šokoladai be pridėtinio cukraus.
Veganiški šokoladai
Valrhona Amatika 46% šokoladas.
Veganiškas pieniškas šokoladas, kuriame nėra pieno! Tiesiai iš Madagaskaro plantacijų, švelnaus, burnoje tirpstančio skonio šokoladas.
Frederic Bau apie Valrhona Amatika: „Amatica savyje surinko visą saldumą, delikatų skonį, kreminę tekstūrą ir švelnius pieniško šokolado atspalvius... visiškai be pieno!“.
Valrhona Amatika šokoladas - sertifikuotas veganiškas šokoladas, kuriam sertifikaciją suteikė„Vegeterian Accosiation of France“.
Gamintojas pateikia ir siūlo Amatika šokoladą derinti su bananais, citrinos žievele, apelsinų žiedais, migdolų pasta, persikais, Grand Marnier ir jazminais.
Valrhona Amatika sudėtyje – 16,1% migdolų riešutų.
Callebaut NXT DFM – 42
Veganiškas augalinės kilmės pieniško šokolado grupei priskiriamas šokoladas Callebaut NXT
DFM (dairy free milk) – 42.
Naujas Callebaut gamintojo produktas, visai nesenai atsiradęs šokolado rinkoje. Augalinės kilmės pieniškas šokoladas, kurio sudėtyje nėra pieno. Šio šokolado pagrindą sudaro tigro riešutai (angl. – chufa). Tigro riešutai – tai gumbeliai, augantys ant Cyperus esculentus augalo, sutinkamo Viduržemio jūros regione bei Afrikoje. Šie gumbeliai yra surenkami nuo medžių, džiovinami ir sumalami bei naudojami vietoje pieno, suteikdami šiam šokoladui kreminį poskonį ir tekstūrą. Tigro riešutai taip pat naudojami ruošiant Ispanijoje populiarų veganišką gėrimą - Horchata de chufa.
Šokolado sudėtyje 42,3% kakavos sviesto, takumas – 3.
Šokoladai be pridėtinio cukraus
Callebaut Malchoc – D
Juodasis šokoladas be pridėtinio cukraus.
Intensyvaus, puikiai suderinto skonio, 54% juodasis šokoladas be pridėtinio cukraus. Šiamešokolade vietoje cukraus gamintojas naudoja maltitolį, kuris pagal savo prigimtį bei klasifikaciją nepriklauso cukraus grupei.
Savo savybėmis Callebaut Malchoc-D labai primena klasikinį Callebaut produktą – juodąjįšokoladą 811, kuris mums gerai žinomas ir plačiai naudojamas.
Callebaut Malchoc – M
Pieniškas šokoladas be pridėtinio cukraus.
Švelnus pieniškas šokoladas su Bourbon vanile be pridėtinio cukraus. Vietoje cukraus gaminto-jas naudoja maltitolį. Pagal savo savybes šis šokoladas labai primena klasikinį Callebaut produktą – pienišką šokoladą 823.
Callebaut Malchoc – W
Baltasis šokoladas be pridėtinio cukraus. Švelnus baltasis šokoladas, labai kreminio poskonio su karamelės natomis bei Bourbon vanile be pridėtinio cukraus. Vietoje cukraus gamintojas naudoja maltitolį.
Pagal savo savybes šis šokoladas labai primena klasikinį Callebaut produktą – baltąjį šokoladą W2.
Ypatingas skonis ir augalinė kilmė
Valrhona Inspiration kolekcija
Valrhona Fraise (braškių skonio) šokoladas. Šiam šokoladui intensyvų braškių skonį priduoda liofilizuotų braškių milte-liai. Jokių konservantų ir dažiklių. Šokolado sudėtyje visiškai nėra pieno produktų (non-dairy).
Sudėtyje: Cukrus, kakavos sviestas 37,9%, aviečių milteliai 14,2%, emulsiklis: saulėgrąžų lecitinas.
*gamintojas pateikia pastabą, jog šis šokoladas gaminamas aplinkoje, kurioje gali būti sutinkami pieno pėdsakai
Šis šokoladas turi sertifikatą „Triangle K-Dairy“.
Valrhona Amande (migdolų) šokoladas.
Kreminės tekstūros šokoladas, kuriam intensyvų skonį ir aromatą suteikia natu-ralūs migdolai.
Migdolai pertrinami ir sumaišomi su kakavos sviestu, cukrumi ir lecitinu taip išgaunant nuostabų skonį, aromatą ir malonius pojūčius degustacijos metu.
Jokių konservantų ir dažiklių. Šokolado sudėtyje visiškai nėra pieno produktų (non-dairy).
Sudėtyje: Cukrus, kakavos sviestas 30,5%, migdolai 30,6%, emulskilis: saulėgrąžų lecitinas.
Šis šokoladas turi sertifikatą „Triangle K-Dairy“.
Valrhona Passion Fruit (pasiflorų skonio) šokoladas. Šiam šokoladui intensyvų pasiflorų skonį priduoda pasiflorų vaisiaus sultys. Jokių konservantų ir dažiklių. Šokolado sudėtyje visiškai nėra pieno produktų (non-dairy).
Sudėtyje: Cukrus, kakavos sviestas 32,8%, pasiflorų vaisiaus sulčių milteliai 17,3%, emulsiklis:saulėgrąžų lecitinas.
Šis šokoladas turi sertifikatą „Triangle K-Dairy“.
Valrhona Yuzu šokoladas.
Šiam šokoladui intensyvų yuzu skonį priduoda yuzu vaisiaus, augančio Pietų Japonijos Kochi
regione, sultys.
Jokių konservantų ir dažiklių. Šokolado sudėtyje visiškai nėra pieno produktų (non-dairy).
Sudėtyje:
Cukrus, kakavos sviestas 34,4%, maltodekstrinas, yuzu vaisiaus sultys 2,4%, emulsiklis:
saulėgrąžų lecitinas.
Valrhona Framboise (aviečių skonio) šokoladas. Šiam šokoladui intensyvų aviečių skonį priduoda liofilizuotų avie-čių milteliai.
Jokių konservantų ir dažiklių. Šokolado sudėtyje visiškai nėra pieno produktų (non-dairy).
Sudėtyje: Cukrus, kakavos sviestas 35,9%, aviečių milteliai 11,5%, emulsiklis: saulėgrąžų lecitinas.
Šis šokoladas turi sertifikatą „Triangle K-Dairy“.
*Visa informacija apie šokolado savybes bei jų sudėtį paruošta naudojantis konkretaus šokolado gamintojo pateikta oficialia informacija.
Comments