top of page
Erika Lapaitė Bružienė

VEGAN PAVLOVA

Šefės Erikos Lapaitės-Bružienės Vegan Pavlovos interpretacija

 

Pavlova tai desertas, kuris gali nustebinti savo skonių bei pateikimo įvairove., galima sakyti šiam desertui ribų nėra. Tačiau, kad jis būtų tobulas, jame turi derėti morengos saldumas, sodrūs skoniniai elementai bei tekstūrų įvairovė - nuo traškios morengos iki švelnaustekstūrinio elemento tirpstančio burnoje ir išlaikančio skonių pusiausvyrą...

Tad šį kartą nusprendėme pasidalinti šefės Erikos Lapaitės - Bružienės Vegan Pavlovos receptu, kuriame kiaušinio baltymas pakeičiamas vandens bei bulvių ir sojų baltymų pagalba.


Veganiška morenga

90 gr vandens

5 gr bulvių baltymo

2,5 gr sojų baltymo

0,25 gr ksantano dervos

200 gr cukraus

25 gr kukurūzų krakmolo


1. Į aukštą ir siaurą indą supilti vandenį, suberti baltymus, ksantano dervą ir blenderio pagalba gerai viską pertrinti, kad neliktų gumuliukų. Gautą baltymų masę supilti į kombaino dubenį ir plakti šluotele. Plakant, palaipsniui suberti cukrų. Plakti iki standžios morengos konsistencijos. Mentelės pagalba į maišyti krakmolą.

2. Morengą sudėti į konditerinį maišelį su pasi-rinktu antgaliu ir išspausti norimo dydžio ir formos morengą.

3. Orkaitę įkaitinti iki 90C (kepimo režimas - su vėjeliu) ir kepti 2 val. (kepimo režimas ir laikas priklauso nuo Jūsų kepinio dydžio, kepinių skaičiaus skardoje bei nuo naudojamos orkaitės techninių savybių).


Mango ir pasiflorų cremeux

95 gr mango tyrės

50 gr pasiflorų tyrės

12 gr cukraus

2,64 gr pektino NH

1,2 gr natur emul

21 gr kokosų aliejaus (bekvapis)


1. Cukrų sumaišyti su pektinu ir natur emul.

2. Tyres dėti į puodą, pakaitintini iki 30 – 35C sudėti cukrų su pektinu ir natur emul. Pakaitinti iki 85C..

3. Uždengti plėvele į kontaktą. Leisti masei atvėsti iki 40C. Blenderio pagalba įmaišyti kambario temperatūros kokosų aliejų. Supilti gautą masę į pusferes ir užšaldyti.


Veganiškas kremas „Šantilji“

200 gr augalinės grietinėlės Flora 31%

35 gr cukraus pudros


1. Išplakti grietinėlę su cukraus pudrą. 

2. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu ir paskirstyti ant morengos.




50 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

コメント


bottom of page