top of page
Writer's pictureValerija Livanova

PISTACIJOS IR AVIETĖS

Niekada nesenstantis ir niekuomet nepabostantis derinys. Pistacijų ir aviečių duetui retai kas gali atsispirti. Du tobuli gamtoje sukurti skoniai, susijungę viename deserte - skonių bomba! Drėgnas pistacijų biskvitas, aviečių compote ir lengvas, kaip debesis, baltojo šokolado kremas.

PISTACIJOS IR AVIETĖS
PISTACIJOS IR AVIETĖS

PLAKTAS BALTOJO ŠOKOLADO KREMAS SU MĖTOMIS:

  • 180 gr baltojo Zephyr šokolado

  • 114 gr grietinėlės 36% (I)

  • 248 gr grietinėlės 36% (II)

  • 4-5 vnt mėtų lapeliai


  1. Mėtų lapelius sudėti į pakaitintą iki 90C grietinėlę (I), ir palikti 10 min uždengus puodą maistine plėvele. Nukošti.

  2. Supilti karštą grietinėlę ant šokolado. Išmaišyti mentelės pagalba.

  3. Supilti šaltą grietinėlę. Petrinti blenderiu. Uždengti maistine plėvele „į kontaktą“ ir palikti 12 val šaldytuve.


PISTACIJŲ BISKVITAS:
  • 133 gr sviesto 82% kambario T

  • 80 gr pistacijų pastos

  • 127 gr cukraus pudros

  • 160 gr migdolų miltų

  • 240 gr kiaušinių kambario T

  • Maistiniai žalios spalvos dažai (dažų galima nenaudoti, jei jų nėra, tai nebus kritinė klaida šiam desertui)


  1. Sumaišyti minkštą sviestą, pistacijų pastą, cukraus pudrą, migdolų miltus ir dažus kombaine (antgalis plakimui „šluotelė“).

  2. Palaipsniui supilti kiaušinius ir da kartą išplakti.

  3. Supilti tešlą į 20x20 cm formą, pastatytą ant silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriaus.

  4. Kepimo T: 150C Kepimo laikas: apie 20 min (paskutines dešimt minučių - su pravertomis durelėmis). Kepimo režimas: konvekcija Išimti iš orkaitės, nuimti formą ir pilnai atvėsinti.


AVIEČIŲ COMPOTE:
  • 150 gr aviečių tyrės

  • 150 gr aviečių gabaliukų (šaldytų)

  • 90 gr cukraus

  • 8 gr pektino NH

  • 10 gr citrinų sulčių


  1. 50 gr cukraus sumaišyti su pektinu. Gerai išmaišyti.

  2. Aviečių tyrę, avietes ir likusį cukrų pašildyti iki 40C.

  3. Nuolat maišant, suberti pektiną, sumaišytą su cukrumi.

  4. Užvirti compote ir virti dar apie 5 min po užvirimo.

  5. Supilti citrinos sultis. Gerai išmaišyti.

  6. Atvėsinti iki 40C.


SURINKIMAS:

Deserto surinkimas – 20x20 kvadratinėje formoje.

  1. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę.

  2. Ant apatinės dalies supilti compote ir išlyginti.

  3. Uždėti viršutinę biskvito dalį, lengvai prispausti ir išlyginti.

  4. Palikti sustingti šaldytuve 4-6 val arba šaldiklyje 2-3 val.

  5. Supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais (*gražiai atrodo stačiakampiai pyragaičiai, pvz 3x9 cm arba 4x11 cm).

  6. Kremą išplakti iki purios ir lengvos plaktos grietinėlės konsistencijos ir konditerinio maišelio pagalba dekoruoti kiekvieną pyragaitį.

  7. Papuošimui ir pateikimui galite naudoti šviežias avietes, mėtų lapelius ir smulkintas pistacijas.

218 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page