(autorius Brice Connesson – Chantilly miestelio konditeris-šokolatjė)
Genialus prancūziškas kremas derinyje su itališkai kreminio skonio ingredientais – velniškai geras derinys!
850 gr grietinėlės 35-36% riebumo
150 gr mascarpone sūrio
50 gr cukraus pudros
½ vanilės ankšties
1. Dieną prieš planuojamą kremo plakimą sumaišyti mascarpone sūrį (kreminės konsistencijos)su šalta grietinėle.
2. Iš vanilės ankšties išimti sėklas ir kartu su pačia ankštimi įmaišyti į grietinėlės-sūrio masę.
3. Palikti infuziją 12-24 val šaldytuve (+4C).
4. Plakimo dieną: ištraukti iš masės vanilės ankštį.
5. Perpilti masę į plakimo indą ir pradėti palaipsniui plakti.
6. Pasirodžius pirmiems mikro burbuliukams, suberti pusę cukraus pudros.
7. Kai kremas pradės akivaizdžiai tirštėti, suberti likusią cukraus pudrą ir plakti toliau ikinorimos konsistencijos.
8. Tobulas kremas gardinti plikytus pyragaičius.
Comments