top of page
Writer's pictureValerija Livanova

Chantilly kremas su mascarpone sūriu

(autorius Brice Connesson – Chantilly miestelio konditeris-šokolatjė)

 

Genialus prancūziškas kremas derinyje su itališkai kreminio skonio ingredientais – velniškai geras derinys!



850 gr grietinėlės 35-36% riebumo

150 gr mascarpone sūrio

50 gr cukraus pudros

½ vanilės ankšties


1. Dieną prieš planuojamą kremo plakimą sumaišyti mascarpone sūrį (kreminės konsistencijos)su šalta grietinėle.

2.  Iš vanilės ankšties išimti sėklas ir kartu su pačia ankštimi įmaišyti į grietinėlės-sūrio masę. 

3. Palikti infuziją 12-24 val šaldytuve (+4C).

4. Plakimo dieną: ištraukti iš masės vanilės ankštį. 

5. Perpilti masę į plakimo indą ir pradėti palaipsniui plakti. 

6. Pasirodžius pirmiems mikro burbuliukams, suberti pusę cukraus pudros.

7. Kai kremas pradės akivaizdžiai tirštėti, suberti likusią cukraus pudrą ir plakti toliau ikinorimos konsistencijos.

8. Tobulas kremas gardinti plikytus pyragaičius.

8 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page