Naujas išbandytas receptas, kuriame tobulai dera lazdynų riešutų moelleux su lengvu Mascarpone musu!
Vanilės ir lazdyno riešutai, tai skonių derinys sužadinantis mūsų skonių receptorius. Šiame recepte naudojamas praline sluoksnis tai riešutų skonio bomba, deranti su Mascarpone ir vanilės musu. Tai desertas, kuriame vyrauja harmonija...
Lazdynų riešutų moelleux
28 g cukraus (I)
28 g kiaušinių baltymų
44 g kiaušinių
18 g kiaušinių trynių
62 g cukraus (II)
75 g lazdynų riešutų miltų
17 g miltų
2 g vanilės pastos
38 g sviesto 82%
Kiaušinius ir kiaušinių trynius lengvai išplakti kartu su cukrumi (II). Neperplakti. Atsargiai įmaišyti sausus ingredientus bei ištirpintą sviestą (40-45C). Iš baltymų ir cukraus (I) paruošti prancūzišką morengą. Atsargiai įmaišyti į paruoštą masę. Paskirstyti 18 cm žiede. Kepti apie 20 min., 160C laipsnių temperatūroje. Leisti atvėsti ir išspausti 16 cm skersmens biskvitą. Užšaldyti.
Vanilės cremeux
131 g grietinėlės 35%
8 g pieno
32 g kiaušinių trynių
23 g cukraus
2 g želatinos 200 Bloom
3 g vanilės pastos
Želatiną užmerkti dideliame kiekyje šalto vandens. Paruošti creme anglaise (83C) iš pieno, grietinėlės, kiaušinių trynių ir vanilės pastos. Paruoštą creme anglaise pertrinti per sietelį ir įmaišyti išbrinkusią ir nusausintą želatiną. Supilti į 16 cm žiedą ir palikyti šaldiklyje 15-20 min. Uždėti lazdynų riešutų moelleux. Užšaldyti.
Praline
58 g lazdyno riešutų praline
30 g migdolų riešutų praline
Sumaišyti abi praline ir tolygiai paskirstyti ant sušalusio vanilės cremeux.
Mascarpone ir vanilės musas
70 g cukraus
70 g grietinėlės 35% (I)
207 g Mascarpone
346 g grietinėlės 35% (II)
5 g želatinos 200 Bloom
2 g vanilės pastos
Želatiną užmerkti dideliame kiekyje šalto vandens. Grietinėlę (I) pašildyti kartu su cukrumi ir vanile. Įmaišyti išbrinkusią ir nusausintą želatiną. Sudėti Mascarpone bei šaltą grietinėlę (II) ir blenderio pagalba paruošti vientiną masę. Leisti stabilizuotis šaldytuve 24 val. Išplakti.. Naudoti nedelsiant.
Surinkimas
Į 18 cm skersmens silikoninę formą/žiedą supilti Mascarpone ir vanilės musą. Įspausti įdarą ir užšaldyti (24 val).
Padengti Velvet spray arba veidrodine glazūra.
Comments