VALGOMI ŽIEDAI

PAŽINIMAS IR PRAKTINIS VARTOJIMAS

 

Data: 2020 07 11

 

Laikas:

nuo 10.00 val

          

 

Kaina: 49 EUR
 

 

Nustebsite kiek  kultūrinių ir laukinių augalų žiedų yra… valgomi ir naudotini patiekaluose ne tik papuošimams,
bet ir kaip apetito žadintojai bei antioksidantų šaltiniai.
Juos galima naudoti ne tik šviežius, bet ir pasiruošti atsargų (džiovinti, šaldyti, gamintis miltelius) ir taip pakeisti daugybę nenatūralių patiekalų ingredientų.

Programa:

  • Žiedai salotose, žiedai ledukuose, žiedai kokteliuose, žiedai ant tortų, žėlė, pyragėlių...
  • Žiedai derantys su nesaldžiais patiekalais.
  • Valgomos puokštės ir arbatpuokštės.
  • Mokysimės pasiruošti žiedų atsargų. 
  • Išmoksime pažinti augalus valgomais žiedais, nersime į jų gausos lėkštę, lieskime, uostykime, degustuokime.
  • Susipažinsime su augalais ir žiedais, kurių mūsų higienos normos neleidžia vartoti kaip maisto priedų.
  • Aptardami žydinčių augalų istorijas ir jų paprotinį naudojimą Lietuvoje, degustuosime įvairių žiedų arbatas.


Mokymus veda naudingųjų augalų  kolekcionierė, augalų praktinio vartojimo žinovė, biologė-žoliautoja Rasa Buslavičienė (www.zolynunamai.lt).