VAIDA BEGINSKIENĖ | ŠEFAS-KONDITERIS

Baker Street Kaune vadovė.

Vaida pasakoja apie save:

"Kiek save prisimenu, tiek kepu – visada buvau tikra kepinių maniakė. Vaikystėje neturėjome mikserio, tad tėtis man padarė savadarbį: prie gręžtuvo pritvirtino trikampio formos detalę ir aš

puikiausiai suplakdavau kremus tortams, kuriuos kepdavau vos ne kas antrą dieną. Labai mėgdavau eksperimentuoti – pamačiusi įdomų receptą, galėdavau viduryje nakties atsikelti ir eiti gaminti.

Vėliau daug metų saldumynais „kankinau“ savo šeimą, kol prieš trejus metus namiškiai pasakė: viskas, mums gana, ieškokis platesnio eterio, eik į viešumą. Kaip tik tuo metu išpopuliarėjo

socialiniai tinklai ir atsirado galimybė savo gaminius pasiūlyti didesniam ratui žmonių. Bet tokia jau esu – negaliu kitam savo gaminio siūlyti, kol nesu tikra, kad jis pagamintas teisingai. Pradėjau ieškoti, kur galėčiau gauti realių žinių apie konditeriją – studijos Kauno maisto ir pramonės mokykloje buvo kaip tik tai, ko man reikėjo. Po jų prasidėjo įvairūs tobulinimosi kursai, kol kartą patekau pas Valeriją, į jos „Baker street“ studiją Klaipėdoje ir pirmą kartą paragavau profesionaliai paruoštų macarons‘ų. Štai tada ir supratau, kodėl dėl jų alpėjama... Suvokiau ir dar vieną dalyką: darbas tokioje studijoje būtų mano svajonė, nes čia galima eksperimentuoti kiekvieną dieną!

Laksčiau ir laksčiau į kursus pas Valeriją, kol kartą ji pasiūlė dirbti kartu. Taip atsirado studija Kauno senamiestyje. Prisipažinsiu – mane veža šis darbas. Kažkas yra labai gerai pasakęs: jei dirbi mylimą darbą, iš viso nesijauti, kad dirbi. Tuo įsitikinau 100 procentų – nors ir pavargstu, bet esu nepaprastai laiminga. Išsipildė svajonė gaminti nenuobodžiai, eksperimentuoti, dalytis patirtimi, matyti degančias mokinių akis. Konditerijoje dabar galimybės didžiulės, receptų ir produktų gausa stulbinanti. Laukiu visų, norinčių kartu nerti į šią neišsemiamą skonių, spalvų, formų ir kvapų jūrą!"