RAUGINIMAS IR FERMENTACIJA.

 

Data: 2021 08 21

 

Laikas:

nuo 10.00 val

          

 

Kaina: 80 EUR
 

Demonstraciniai-praktiniai. 

 

Daržovių, vaisių, grybų rauginimas ir fermentuoti gėrimai

 

Daržovių rauginimo pagrindinės taisyklės, būdai, priedai, klaidos ir nesėkmės.

Kopūstų bei mišinių su kopūstais rauginimas (raugsime kopūstų, burokėlių, morkų ir česnakų mišinį)

Stambiai pjaustytų ar nepjaustytų daržovių rauginimas užpilant sūrymu (raugsime burokus ar morkas)

Rauginti vaisiai ir grybai

 

Fermentuoti gėrimai

Laukinės mielės ir jų „gaudymas“ midui, girai ar alui gaminti.

Seniausias fermentuotas gėrimas – natūraliai raugintas midus.

Natūraliai rauginti gėrimai – vaistažolių gira, gira su duonos raugu.

Mielių ir bakterijų simbiotai (SCOBY), rauginimo „grybai“ - arbatos grybas (kombučia), vandens kefyro grybas (Indijos jūros ryžiai)

 

Mokymus veda Ieva Šidlaitė, rauginimo žinovė, knygos "Natūralus rauginimas" autorė.