NAUJASIS

PRADŽIAMOKSLIS I

Data: 
2020.04.22 - 2020.05.20

 

Laikas:

nuo 18.00

 

Kaina: 
195 Eur

 

Amžius muo 15 metų.

 

Mieli draugai,
Jūsų dėmesiui pristatome atnaujintą Pradžiamokslio I klasės programą!
 
Dar daugiau žinių, dar daugiau skonių, dar daugiau naujų atradimų!
 
Pradžiamokslio I klasėje Jūs išmoksite:
- Kepti skirtingų rūšių biskvitus.
- Sužinosite, kokiose formose galima kepti biskvitus, kas ir kaip išsaugo biskvitų drėgmę.
- Kaip biskvitus laikyti/šaldyti ir naudoti desertuose.
- Kaip veikia skirtingos kildinančios medžiagos biskvitų receptuose.
- Išmoksite dirbti su trijų rūšių trapiomis tešlomis.
- Sužinosite kelis skirtingus tartalečių formavimo būdus.
- Išmoksite, kaip teisingai kepti tartaletes nesinaudojant pupų ir žirnių pagalba.
- Sužinosite, kaip išvengti tartalečių šonų kritimo ir purslų tešloje formavimosi.

- Sužinosite, jog tartaletes galima kepti su įdaru.
- Išmoksite dirbti su plikyta tešla – kokia turi būti jos teisinga konsistencija, kiek laiko ją reikia brandinti, kas įtakoja plikytų pyragaičių vidaus formavimąsi.
- Iškepsime ŠŪ pyragaičius.
- Iškepsite žymųjį Paris Brest.
- Išmoksite virti bazinį anglišką ir konditerinį kremus.
- Sužinosite apie kremų ir musų įvairovę ir kaip juos kurti bazinių žinių pagrindu.
- Išmoksite ruošti šokoladinius, vanilinius ir vaisinius musus.
- Išmoksite skirtingų rūšių įdarų gaminimą – confit, compote, želė.
- Sužinosite, kaip veikia skirtingų rūšių pektinai ir kaip juos pritaikyti.
- Sužinosite, kaip veikia želatina, kokios yra želatinos rūšys ir kaip matuojamas želatinos stiprumas.
- Išmoksite surinkti prancūziškus tortus metaliniuose žieduose.
- Išmoksite rinkti prancūziškus pyragaičius silikoninėse formose.
- Pagaminsime trijų rūšių šiuo metu ypatingai populiarius desertus indelyje.
- Išmoksite dirbti su konditeriniais maišais, antgaliais, naudotis mentelėmis, šluotelėmis ir spatulomis.
 
Ir dar labai labai daug teorinių žinių, kurias mes sukaupėme per penkerius darbo metus ir kuriomis labai norime pasidalinti su Jumis!

 

Norintys prisijungti tik prie konkrečios pamokos gali registruotis atskirai kiekvienoje pamokoje arba el. paštu. Informacija apie skirtingas pamokas, jų kainas ir laiką pateikiama atskirai.

 

Desertai:

Temos: biskvitas, kremai ir įdarai.

 

- Šokoladinis mangų tortas:

Šokoladinis biskvitas Zacher.
Traškus sluoksnis su feuletinu, pienišku šokoladu ir lazdyno riešutų pasta.
Pasiflorų-mango compote.
Pieniško-juodojo šokolado musas.

 

- Vasariniai pyragaičiai:

Biskvitas Džokonda su avietėmis.
Aviečių confit.
Karamelinis cremeux.
Juodųjų serbentų musas.

 

 

Plikyti pyragaičiai:

Temos: plikyta tešla, kremai ir įdarai.

 

Choux pyragaičiai su aviečių confit, migdoliniu traškučiu ir kremu - baltojo šokolado Šantiji.
Paris brest su  pistacijų riešutų plikytu kremu.

Eklerai su kavos kremu.

 

Sviestinė tešla:

Temos: sviestinė tešla, kremai ir įdarai.

 

Šokoladinė tartaletė. 

Šokoladinė Pate sucre su migdolais.
Pasiflorų šokoladinis kremas.

Pate sable.
Canonncini vamzdeliai su kremu.
Klasikiniai trapios tešlos sausainiai.

 

Desertai taurelėse:

Temos: sviestinė tešla,kremai ir įdarai.

 

Citrinų cremeux.
Plaktas maskarponės kremas.
Pasiflorų-bananų coulis.
Itališka merenga.
Šokoladiniai musai.
Pistacijų musas.

 

 

Mokymus veda  šefė-konditerė Vaida Beginskienė.