NAUJASIS

PRADŽIAMOKSLIS I


Data: 
2019.09.28 - 2019.09.29

 

Susitikimai vyks: nuo 10.00 val
 

Kaina: 
195 eur

 

Amžius: muo 15 metų

 

Mieli draugai,

Jūsų dėmesiui pristatome atnaujintą Pradžiamokslio I klasės programą!

 

Dar daugiau žinių, dar daugiau skonių, dar daugiau naujų atradimų!

 

Pradžiamokslio I klasėje Jūs išmoksite:

  • Kepti skirtingų rūšių biskvitus.
  • Sužinosite, kokiose formose galima kepti biskvitus, kas ir kaip išsaugo biskvitų drėgmę.
  • Kaip biskvitus laikyti/šaldyti ir naudoti desertuose.
  • Kaip veikia skirtingos kildinančios medžiagos biskvitų ir keksų receptuose.
  • Išmoksite kepti tris skirtingus keksus ypatingai šiuo metu madingoje keksų “su skylute” formoje.
  • Sužinosite, kaip išsaugoti keksus ilgai šviežius.
  • Išmoksite įdaryti keksus džemais ir ganašais.
  • Sužinosite tobulo kekso formulę.
  • Išmoksite dirbti su trijų rūšių trapiomis tešlomis.
  • Sužinosite kelis skirtingus tartalečių formavimo būdus.
  • Išmoksite, kaip teisingai kepti tartaletes nesinaudojant pupų ir žirnių pagalba.
  • Sužinosite, kaip išvengti tartalečių šonų kritimo ir purslų tešloje formavimosi
  • Išmoksite “lakuoti” tartaletes.
  • Sužinosite, jog tartaletes galima kepti su įdaru ir pasiūlysime net kelis šių įdarų variantus
  • Išsikepsime trijų rūšių sausainius sviestinės tešlos pagrindu, kurie tikrai pradžiugins jūsų namiškius.
  • Išmoksite kaip suformuoti žymiuosius “šachmatų” sausainius.
  • Išmoksite kepti minkštus ir purius “Madlens”.
  • Išmoksite dirbti su plikyta tešla – kokia turi būti jos teisinga konsistencija, kiek laiko ją reikia brandinti, kas įtakoja plikytų pyragaičių vidaus formavimąsi.
  • Iškepsite žymųjį Pars Brest.
  • Išmoksite virti bazinį anglišką ir konditerinį kremus.
  • Sužinosite apie kremų ir musų įvairovę ir kaip juos kurti bazinių žinių pagrindu.
  • Išmoksite ruošti šokoladinius, vanilinius ir vaisinius musus.
  • Išmoksite skirtingų rūšių įdarų gaminimą – confit, compote, želė.
  • Sužinosite, kaip veikia skirtingų rūšių pektinai ir kaip juos pritaikyti.
  • Sužinosite, kaip veikia želatina, kokios yra želatinos rūšys ir kaip matuojamas želatinos stiprumas.
  • Išmoksite surinkti prancūziškus tortus metaliniuose žieduose.
  • Išmoksite rinkti prancūziškus pyragaičius silikoninėse formose.
  • Išmoksite dirbti su konditeriniais maišais, antgaliais, naudotis mentelėmis, šluotelėmis ir spatulomis.

 

Ir dar labai labai daug teorinių žinių, kurias mes sukaupėme per penkerius darbo metus ir kuriomis labai norime pasidalinti su Jumis!

 

  

Desertai:

Temos: biskvitas, kremai ir įdarai

 

- Lazdyno riešutų tortas:

  • Biskvitas emannuel su lazdyno riešutais.
  • Traškus sluoksnis su feuletinu, pienišku šokoladu ir lazdyno riešutų pasta.
  • Minkšta karamelė.
  • Pieniško šokolado musas.

 

- Medaus tortas:

  • Biskvitas Madlens su akacijų medumi ir cinamonu.
  • Abrikosų ir pasiflorų confit.
  • Musas Diplomat su medumi ir cinamonu.

 

-Pyragaičiai vasariniai:

  • Biskvitas Dakuaz su kokosais.
  • Mango ir aviečių compote.
  • Minkštas intarpas su kokosais.
  • Mango musas.

 

Keksai:

Temos: biskvitai, kremai ir įdarai

 

- Guiness keksas su vyšnių džemu.

- Apelsinų keksas .

- Lazdyno riešutų keksas su praline kremu.

 

 

Plikyti pyragaičiai:

Temos: plikyta tešla, kremai ir įdarai

 

- Choux pyragaičiai su mango, pasiflorų, bananų ir mėtų įdaru ir plaktu vanilės kremu.
- Paris brest su karamele ir plaktu lazdyno riešutų kremu.

 

Sviestinė tešla:

Temos: sviestinė tešla, kremai ir įdarai

  

-Tartaletė su franžipanu:

  • Pate sable su migdolais.
  • Franžipanas su avietėmis.
  • Mango musas.
  • Tartaletės lakavimas.

-Tartaletė su pistacijų financier:

  • Pate sable su migdolais.
  • Pistacijų financier.
  • Žemuogių džemas.
  • Plaktas aviečių kremas.
  • Tartaletės lakavimas.
  • Florentinai

-Tartaletė Breton:

  • Pate Breton.
  • Braškių confit.
  • Mango gelis.
  • Plaktas vanilinis ganašas.
  • Braškių želė.

- Sausainiai šachmatai

- Sausainiai Diamonds
- Madlens

 

Mokymus veda  Valerija Livanova.