MAISTO FOTOGRAFIJA TELEFONU? ĮMANOMA! 

 

Data: 2020 08 09

 

Laikas:

nuo 10.00 val

          

 

Kaina: 75 EUR
 

Praktinis seminaras-dirbtuvės 

 

 

Norite profesionaliai užfiksuoti savo kuriamus desertus, bet galvojate, kad tam mažų mažiausiai būtinas profesionalus fotoaparatas? Tiesa ta, kad norint kokybiškai pristatyti savo produktus ir paslaugas nebūtina apsikrauti profesionalams skirta foto įranga (nebent Jūsų tikslas – tapti profesionaliu maisto fotografu), užtenka investuoti šiek tiek savo laiko į tai, ką jau turite – mobilųjį telefoną, kuris fotografuoja ir visada yra po ranka.

Šiandieninių technologijų galimybės didesnės nei mes dažnai įsivaizduojame, o telefonu darytos nuotraukos gali būti naudojamos netgi komercijoje. Tiesiog kaip ir visur reikia žinoti turimos technikos galimybes bei kaip jomis pasinaudoti. Taigi, šis praktinis maisto fotografijos seminaras padės Jums atrasti naujas fotografavimo galimybes, supažindins ir atskleis fotografijos telefonu paslaptis.

 

Programa.

FOTOGRAFIJOS 101. Pirmiausia susipažinsime su pagrindinėmis fotografijos sudedamosiomis dalimis: šviesa, kompozicija, siužetu.

APŠVIETIMAS. Sužinosite, kaip kontroliuoti natūralią dienos šviesą namuose, aptarsime dirbtinės šviesos šaltinius, jų UŽ ir PRIEŠ namų sąlygomis.

KOMPOZICIJA. Pagrindinės kompozicijos taisyklės. Geriausias rakursas, fotografavimo kampas/atstumas.

MAISTO STILIZAVIMAS IR REKVIZITAI. Kaip Jūsų nuotrauka gali papasakoti istoriją? Ar rekvizitų reikia visada? Ar jų gali būti per daug? Praktinė dalis: bandysite savarankiškai komponuoti ir stilizuoti nuotrauką.

ASMENINIS STILIUS. Kaip išsigryninti ir susikurti asmeninį stilių?

NUOTRAUKŲ RETUŠAVIMAS mobiliomis aplikacijomis: pagrindai, savito nuotraukų retušavimo stiliaus susikūrimas.

PRAKTINĖ DALIS: asmeninio preset'o susikūrimas.

 

Seminarą veda maisto fotografė Eglė Juzumas (tastemakers.lt).

Prieš beveik 12 metų pradėjusi rašyti vieną pirmųjų lietuviškų maisto tinklaraščių „žaidimų aikštelė“ vėliau Eglė 5-erius metus atidavė žurnalui „Virtuvė“ būdama jo vyr.redaktore ir 1,5 m. latviškam maisto žurnalui „Četras Sezonas“ dirbdama maisto fotografe.

Nufotografavo 7 receptų knygas, iš kurių 3 pelnė įvairius tarptautinius apdovanojimus.