ELŽBIETA MONKIEVIČ  | ŠEFAS-KONDITERIS

 

Nekenčiu rutinos virtuvėje, todėl ieškau kelių, kaip jos išvengti. O dar geriau – atrasti būdą, kad tie keliai būtų smagūs, nenuobodūs ir linksmi. Virtuvėje kaip niekur kitur reikalingas juokas, kūrybiškumas, humoro jausmas ir lengva ironija, todėl šias žmonių savybes ypač vertinu. Gaminti pradėjau dar negimus, pirmas vestuves pagaminau būdama 17 metų ir nuo to laiko gaminu, gaminu, gaminu. Man patinka virtuvė be pastangų, bet kartu galiu valandomis dėlioti želėtortus arba daržovinius pyragus. Buvo periodas, kai „apženyjau“ pusę Vilniaus, arba tiek, kiek tai galima buvo padaryti per penkerius metus.  Norėjau iškeisti gaminimą į rašymą apie gaminimą, bet taip ir likau ant abiejų kėdžių, kas dar kartą įrodo, kad nėra neįmanomų dalykų. Tad reikia panorėti ir nebijoti savo svajonių!

Konditerė netgi su diplomu, nors niekad to darbo tiesiogiai nedirbau, septynių kulinarinių knygų autorė, kulinarinių laidų, knygų ir žurnalų maisto redaktorė, kulinarinių publikacijų Lietuvoje ir užsienyje autorė, beveik penkis metus buvau kulinarinio žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė, o dabar mano gyvenime atsirado BAKER STREET Vilnius.