DAIVA KOVZAN ŠEFAS-KONDITERIS

Maisto ruošimo technologijų vyr. mokytoja. Maisto tinklaraščio-forumo „Priestalo.lt“ ir „Šeimininkės“ kulinarijos temų autorė. Nuostabi konditerė, kuri nepamiršta klasikinių desertų.

Daiva pasakoja apie save:

"Ir mano mama, ir mano močiutė labai skaniai gamino. Nuo mažumės labai mėgau padėti joms virtuvėje. Mane užburdavo minkomos tešlos vaizdai: jos sūkuriai, likusių ant stalo miltų piešiniai. O ką jau kalbėti apie daržoves, kurios pjaustomos, tarkuojamos, kepinamos, troškinamos keičiasi ir keri.

Mėgstu gamindama improvizuoti. Labai smagu ir pačiai kaskart atrasti kažką naujo, ir to mokyti kitus. Juokinga, būna kai moksleiviai pasako, kad senovinių valgių tai jie jau nevalgys, bet pakeitus vos kelis prieskonius, pjaustymo būdą ir patiekimą, patiekalas pasidaro naujoviškas, nematytas ir skaniai suvalgomas.

Mokydama kitus kulinarijos paslapčių po truputi pradėjau domėtis konditerija, lankyti įvairius konditerijos kursus. Konditerija užkrėčiau daug draugių, iš pradžių gamindavome, kartu, vėliau užtekdavo konsultacijos telefonu, o dabar jos jau puikiai gamina savarankiškai ir dėl to labai džiaugiuosi.

Laimingo atsitiktinumo dėka patekau į Baker Street studiją. Labai džiaugiuosi, kad mane pakvietė ir galėjau čia likti. Tai pati geriausia vieta tiek mokytis, tiek dalintis savo žiniomis. Labai mėgstu senus patiekalus, nes juos gaminant tiesiog viskas „po ranka“. Tai mums įprasti produktai, kurių visada yra šaldytuve arba rūsyje. Svarbiausia nepanikuoti jei kažko nėra ir tikrai, tai neturi sustabdyti išbandyti pasirinktą receptą, juk viską galima kažkuo pakeisti. Reikia nebijoti virtuvėje eksperimentuoti ir tada viskas pavyks. Smagu, kai maisto gaminimas tampa kūryba, o ne prievolė."