VIENOS SVIESTINIAI SAUSAINIAI.

Paskutiniu metu atradau naują-seną aistrą - įvairius kepinius ir sausainius. Gal tiesiog atėjo laikas kažką keisti ir duoti musiniams tortukams alternatyvą? :) Šiandien siūlau pasigaminti labai skanius, trapius ir švelnius Vienos sausainius pagal garsaus konditerio Pierre Herme receptą.

 

Ingredientai:

260 gr miltų

30 gr kakavos miltelių (kakava turėtų būti labai tamsi, alkalizuota. Nuo kakavos kokybės priklauso galutinis rezultatas - sausainių skonis ir spalva.)
250 gr minkšto sviesto
100 gr cukraus pudros
2 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos

 

Gaminimo būdas:

Miltus persijoti su kakavos milteliais.

Sviestą ištrinti iki purios konsistencijos. Suberti cukraus pudrą ir druską ir trinti (plakti) kol masė taps vienalytė.

Baltymus šiek tiek išplakti šakute ir 2/3 baltymų supilti į cukraus masę ir išplakti (jeigu tešla bus labai kieta, supilti likusius baltymus).

Suberti miltus ir kakavą ir atsargiai mentelės pagalba gerai išmaišyti, kad visi ingredientai susijungtų.

Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su antgaliu "žvaigždutė" ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti gyvatės formos sausinukus.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

Skanaus!