VELYKŲ BOBA.

Įmaišas:

100 gr grietinėlės (35%)

75 gr pieno

17 gr mielių

175 gr miltų

 

Pagrindinė tešla:

175 gr miltų

2 M dydžio kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų)

130 gr cukraus

70 gr sviesto

100 gr riešutų

arba

100 gr razinų

50 gr cukatų

1 a.š. vanilės pastos

žiupsnis druskos

 

Įmaišas:

Sumaišyti visus ingredientus ir palikti pakilti 30-60 min.

*aš kildinau šiltoje vietoje (ant palangės kartu su saulute J ) po vos vos šlapiu rankšluosčiu

 

Pagrindinė tešla:

Trynius išsukti su cukrumi, kol masė pabals.

Atskirai išplakti baltymus su žiupsniu druskos.

Įmaišą sudėti į maišytuvo indą, įmaišyti miltus, pusę trynių ir pusę baltymų masės, supilti vanilės pastą. Pradėti tešlos minkymą. Palaipsniui supilti likusius trynius ir baltymus.

Kai tešla taps vienalytė, palaipsniui sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą (*sviestą išėmiau iš šaldytuvo 20 min iki tešlos minkymo pradžios).

Minkyti, kol tešla taps glotni, vienalytė ir susirinks į vieną kamuoliuką.

Visas minkymo procesas užtruks apie 30 min.

 

Palikti pakilti – 90 min.

 

Išminkyti tešlą. Paskirstyti ant stalo. Pabarstyti norimu įdaru (džiovintais vaisiais, cukatais, riešutais...). Susukti kaip vyniotinį, o iš jo suformuoti kamuoliuką.

 

Palikti pakilti – 60 min.

 

Kepimo formas sutepti sviestu ir sudėti į jas pakilusią tešlą.

 

Palikti pakilti ( aš palikau 90 min).

 

Kepimas: iki 170C įkaitintoje orkaitėje. Aš kepiau 1 val.

 

Skanių, gražių, gardžių Velykų!!!!