VARŠKĖS PYRAGAS SU TRAPIOS TEŠLOS PAGRINDU IR PEKANO RIEŠUTAIS.

Išeiga: 1 forma 28 cm diametro

 

Trapus pagrindas:

120 gr  sviesto

65   gr  cukraus pudros

             žiupsnis druskos

30   gr  migdolų miltų

45   gr  kiaušinių

265 gr miltų

 

 

Visus ingredientus, išskyrus kiaušinį, sumaišyti kartu iki smėlio konsistencijos. Tai galima padaryti kombaine arba rankomis. Supilti kiaušinį ir išmaišyti iki glotnios tešlos konsistencijos.

 

Kepimo formą gausiai sutepti sviestu. Tešlą iškočioti ant lengvai miltais pabarstyto stalo iki 32 cm diametro apskritimo ir iškloti šiuos tešlos apskritimu kepimo formą. Suformuoti bortelius. Išlyginti peilio pagalba. Palikti formą 5-10 min šaldiklyje.

 

 

Riešutų įdaras:

150 gr pekano riešutų

20 gr cukraus

20 gr baltymų

 

Riešutus sumalti iki vidutinio smulkumo ir sumaišyti su kitais ingredientais.

 

Varškės įdaras:

400 gr varškės 9%

50 gr cukraus

15 gr manų kruopų

110 gr baltymų

½ a.š. vanilės pastos

 

Varškę sumaišyti su manų kruopomis, cukrumi ir vanilės pasta.

Baltymus išplakti iki standžių putų (svarbiausia neperplakti).

 

Baltymus atsargiai įmaišyti į pagrindinę varškės masę.

 

 

Štroizelis:

100 gr pekano riešutų miltų

45 gr   cukraus

45 gr   rudojo cukraus

90 gr   sviesto

90 gr   miltų

 

Sumaišyti visus ingredientus kartu iki smėlio konsistencijos.

Užšaldyti.

 

Orkaitę įkaitinti iki 160C.

Kepimo formą išimti iš šaldiklio. Lygiu sluoksniu paskirstyti joje riešutų masę.

 

Kepti tartos pagrindą su riešutais 7 min. Išimti iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinti.

 

Paskirstyti varškės masę. Pabarstyti štroizeliu.

 

Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 30 min.

 

Atvėsinti, pabarstyti netirpia cukraus pudra ir pateikti.

 

Skanaus!