VANILINIS KEKSAS.

Keksas yra konditerijos klasika! Tobulai tinkantis prie rytinės kavos ar vakare prie kvapnios arbatos puodelio.

Ši karta siūlome išbandyti Vanilinį keksą. Minkštas, purus, taip saldžiai kvepiantys vanile… ar įmanoma atsilaikyti...

Vanilinis keksas:

177 g tirpinto sviesto
16 g invertinio cukraus
201 g kiaušinių
160 g cukraus
241 g miltų 
2 g druskos

½ vanilės ankšties

12 g kepimo miltelių                                                                                                            

                                          

Sirupas:                                                                                              

20 g invertinio cukraus

176 g vandens
88 g cukraus

35 g vyšnių likerio

125 g citrinų sulčių

 

Kiaušinius, vanilę, invertinį cukrų, cukrų ir druską vidutiniu greičiu plakti apie 5 min.         

Po truputį supilti ištirpintą sviestą.

Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti.

Kepti 145 C apie 40 min.

Pravėsusį keksą pamirkyti sirupe.

 

Sumaišyti vandenį, invertinį cukrų ir cukrų.

Puode ir užvirti.

Nuėmus supilti likerį ir sultys.

Sirupą naudoti šiltą apie 75 C.

 

Skanaus.