Kartais norisi išsikepti ką nors saldaus, skanaus ir palepinti draugus ir šeimą. Puikus pasirinkimas - Vanilinis keksas su varške ir braškėmis.
Ingredientai:
*ingredientai stačiakampei formai 30x12 cm
120 g sviesto
20 g varškės
135 g kiaušinių
110 g cukraus
160 g miltų
1 g druskos
1/2 vanilės ankšties (arba pusė a.š. vanilės pastos)
4 g kepimo miltelių
250-300 g stambių braškių, supjaustytų į keturias dalis
Gaminimo eiga:
Sviestą ištirpinti.
Kiaušinius, cukrų ir druską išplakti iki standžios masės apie 7-10 min.
Sulėtinti kombaino greitį ir sudėti varškę. Supilti šiltą ištirpintą sviestą.
Lėtai įmaišyti persijotus su kepimo milteliais miltus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (sutepkite pačią formą plonai sviestu - tuomet jūsų popierius gerai laikysis formoje).
Ant formos dugno sudėti 2/3 braškių. Supilti 1/2 tešlos.
Sudėti likusias braškes ir supilti likusią tešlą.
Kepti iki 145C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
Tikrinti medinio pagaliuko (krapštuko) pagalba.
Skanaus.