ŠU VIENOLĖS IR BRAŠKIŲ KREMIU.

Ši gražuolė buvo pavadinta vienuole dėl labai didelio panašumo į savo prototipą - labai santūrus, iš dviejų dalių skurtas pyragaitis, tarp kurių labai gražiai ir atsargiai pupso tamsi apykaklė. Tikra vienuolė!

Šu vienuolės iš tikrųjų nedidelė paprastųjų Šu modifikacija. Plius skanus kremo receptas :)

Ingredientai:

Pyragaičiai Šu

Plikyta tešla:

225 gr pieno (1)
25 gr pieno (2)
5 gr druskos
5 gr cukraus
100 gr sviesto
150 gr miltų
260 gr kiaušinių

Traški vanilinė tešla (Craqueline):

100 gr sviesto
125 gr rudojo cukraus
125 gr miltų
1 vanilės ankštis (arba 1 a.š. vanilės ekstrakto)
0,5 gr raudonos spalvos maistinių dažų

Šokolado želė:
125 gr vandens
30 gr cukraus
25 gr kakavos miltelių
43 gr šokolado
5 gr želatinos

Braškių kremiu:

175 gr braškių tyrės
100 gr kiaušinių trynių
115 gr kiaušinių
300 gr cukraus
120 gr sviesto
4 gr želatinos

Pyragaičiai:

Vanilinė traški tešla:

Iš vanilės ankšties išimti sėklas.

Smulkintuvo pagalba sumaišyti visus ingredientus.   Į 1/3 masės įmaišyti raudonus dažus.

Atskirai tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iškočioti nedažytą tešlą, atskirai raudoną tešlą. Iškočiotos tešlos storis – 0,3-0,5 mm. 

Palikti šaldiklyje mažiausiai 2 val.

Plikyta tešla:

Miltus persijoti.

Sumaišyti pieną (1), cukrų, druską ir sviestą. Įkaitinti ir užvirti. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti miltus. Gerai išmaišyti, palaikyti puode, kad tešla šiek tiek išdžiūtų (2-3 minutės, nuolat maišyti, kad nepridegtų).

Tešlą sudėti į virtuvinį kombainą. Antgalis K. Pradėti maišyti. Kiaušinius persijoti. Pilti kiaušinius į tešlą po 1/6 nuo bendros kiaušinių masės. Kiekvieną naują dalį pilti tuomet, kai pilnai įsimaišė ankstesnioji dalis. Įmaišius visus kiaušinius, supilti karštą pieną (2). Maišyti tešlą kombaine ant vidutinio greičio dar 7-10 min.

Sudėti tešlą į konditerinį maišelį. Kepimo skardas padengti kepimo popieriumi (arba silikoniniais kilimėliais). Išspausti vienodą skaičių dviejų dydžių pyragaičius: 5 cm ir 2 cm. Iš traškios tešlos išpjauti apskritimus pagal dydį atitinkančius plikytus pyragaičius. Uždengti kiekvieną pyragaitį traškios tešlos apskritimu: mažus pyragaičius raudonos spalvos tešla, didelius pyragaičius nedažyta tešla.

Kepimo temperatūra: 185 C. Kepimo laikas: dideli pyragaičiai 30-35 min.; maži pyragaičiai 25-30 min.

Kremiu:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti 10-15 min.

Sumaišyti kiaušinių trynius, kiaušinius ir cukrų. Išmaišyti. Supilti braškių tyrę. Įkaitinti masę iki 82 C. Sudėti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti. Atvėsinti iki 45 C. 

Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą. Gerai išmaišyti. Palikti atvėsti.

Šokolado želė (nurodyto kiekio ingredientų užtektų pagaminti želė 30-čiai pyragaičių):

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti 10-15 min.

41 g vandens supilti į puodą, suberti cukrų, kakavos miltelius ir sukapotą šokoladą (šokolado lašus). Kaitinti ant vidutinės ugnies nuolat maišant. Užvirti, nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti iki 80°C. Masei atvėsus iki reikiamos temperatūros sudėti išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišyti. Supilti likusius 84 g vandens ir dar kartą gerai išmaišyti.

Supilti visą masę į maistine plėvele išklotas formas (2 formos 22 cm x 22 cm arba 1 forma 23 cm x 32 cm) ir palikti šaldytuve sustingti mažiausiai 2 val.

Surinkimas:

Konditerinio švirkšto arba maišelio su antgaliu pagalba kiekvieną pyragaitį pripildyti kremiu.

Iš šokolado želės išpjauti 3 cm dydžio apskritimus.

Ant didesnio pyragaičio per vidurį uždėti šokolado želės apskritimą. Ant želės uždėti mažąjį pyragaitį.

Pastabos:

Šokolado želė gali būti užšaldyta. Prieš naudojant ištraukti iš šaldiklio ir palikti 2 val. šaldytuve.
Plikytų pyragaičių pusfabrikaičiai gali būti užšaldomi kartu su traškia tešla (pagaminti nuo 1 iki 11 punkto). Kepti užšaldytus.
Kremas gali būti laikomas šaldytuve iki 3 d.
Traški tešla gali būti laikoma šaldiklyje iki 1 mėn.