TUILES.

Tuiles - permatomi tobulo skonio lapeliai. Primenantys vaikystę dėl savo traškaus vanilinių vafliukų skonio. Pasakojantys apie Prancūziją dėka savo tobulo skonio ir santūrumo.
Pagardinti migdolų lapeliais ir vanile jie tampa idealiu rytines kavos palydovu.

Ingredientai:

125 g cukraus

125 g migdolų lapelių

55 g miltų

100 g sviesto

125 g baltymų

Vanilės ekstraktas

 

Gaminimo eiga:

Sumaišykite cukrų, migdolų lapelius ir persijotus miltus.

Baltymus šiek tiek išplakite, sumaišykite su sausais ingredientais.

Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir vanilę.

Uždenkite plėvele ir leiskite tešlai „pailsėti“ apie 30 min.

Sudėkite po 1 v.š. tešlos ant skardos ir šlapia šakute paskirstykite tešlą, kad išeitų disko formos sausainis.

Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusius tuiles spatulos pagalba perkelti ant apvalaus paviršiaus (pvz. kočėlo).

 

Skanaus.