Visiems pažįstamas klasikinis skanėstas. Receptas iš konditerių vadovėlio "Miltiniai konditeriniai gaminiai" 1978 m. leidimo.
Darykite kilogramą, tikrai neapsimoka mažiau.
Ingredientai:
519 g miltų;
207 g cukraus;
311 g sviesto;
73 g kiaušinių (1 kiaušinis ir 1 trynys);
žiupsnelio druskos;
mėgstamo džemo, svarbu, kad būtų tirštas :);
lazdyno riešutų pabarstyti;
kiaušinio patepti.
Gaminimo eiga.
Šaltą, bet ne kietą sviestą sudėkite į kombainą, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite. Plakdami supilkite kiaušinius, kai viskas susimaišys - miltus. Rankomis suformuokite diską arba du ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Mažiausiai 30 min įdėkite į šaldytuvą.
Iškočiokite stačiakampį, supjaustykite juostelėmis - kad būtų lygios, padarykite tai su liniuote, ant pusės juostelių sudėkite džemo - geriausiai išspauskite pro konditerinį maišelį ir uždenkite likusiomis juostelėmis. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite smulkintais riešutais.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 12-15 min.
Skanaus!
Elžbieta.