TORTAS BEST VALENTINE.

Meilė tvyro ore... Kaip Jūs ruošiatės  nustebinti  savo Valentina?

 

Dalinamės nuostabiu torto Best Valentine receptu!!! Braškės, bergamotas, lengvas vanilės musas – tobuliausias desertas meilės šventei.

Pagrindiniai duomenys:

- Naudojamos formos: Amore Origami (Silikomart)

- Receptūros skirtos 3 Amore Origami formoms (600 ml)

Braškių compote

Ingredientai:

170 g braškių tyrės

55 g šaldytų braškių

45 g cukraus

9 gr pektino NH

3 g citrinos rūgšties

3 g želatinos 200 bloom

 

Gaminimo eiga:

Pektiną sumaišyti su cukrumi.
Želatiną užmerkti dideliame kiekyje labai šalto vandens.
Braškes supjaustyti mažais kubeliais.
Tyrę supilti į prikaistuvį, įjungti kaitinimą ir, nuolat maišant šluotele, suberti pektiną, sumaišytą su cukrumi.
Nuolat maišant kaitinti iki užvirimo. Sumažinti kaitrą ir virti dar apie 40 sek.
Nukelti nuo kaitlentės.
Įmaišyti rūgštį ir želatiną.
Suberti braškių kubelius ir gerai išmaišyti.

 

Supilti į tris Amore Origami formas (po 95 g).

 

Palikti sustingti šaldytuve.

Braškių ir bergamoto* želė

Ingredientai:

100 g braškių tyrės

50 g bergamoto tyrės

40 g cukraus

14 g želatinos 200 bloom

 

Gaminimo eiga:

Želatiną užmerkti dideliame kiekyje labai šalto vandens.
Tyres sumaišyti su cukrumi.
Pakaitinti iki 90C (beveik iki užvirimo).
Įmaišyti želatiną.

 

Atvėsinti iki 30C ir supilti ant compote (po 75 g).
Užšaldyti.

 

*bergamotą galima pakeisti yuzu arba laimo tyre

Biskvitas clafoutis su braškėmis

(3 x 16 cm po 230 g)

Ingredientai:

126 g sviesto

126 g cukraus pudros

126 g migdolų miltų

30 g kukurūzų krakmolo

7 g kepimo miltelių

100 g kiaušinių

214 g plikyto kremo*

19 g pieno

120 g aviečių

 

*Plikytas kremas:

165 g pieno

2 tryniai

65 g cukraus

15 g krakmolo

 

Gaminimo eiga:

Sviestą išmaišyti su cukraus pudra, migdolų miltais, krakmolu ir kepimo milteliais.
Palaipsniui įmaišyti kiaušinius.
Pieną sumaišyti su plikytu kremu. Įmaišyti į pagrindinę masę.
Avietes paskirstyti ant tešlos.
Kepti 170C apie 20 min.
Šiltą biskvitą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve iki sekančios dienos.
Išpjauti širdies formos pagrindus (naudojant Amore Origami formos pjaustiklį).
Užšaldyti.

Lengvas vanilės musas

(3 Amore Origami formos)

Ingredientai:

400 g pieno

100 g cukraus

35 g krakmolo

80 g trynių

40 g kiaušinių

40 g sviesto

9 g želatinos

300 g grietinėlės

½ a.š. vanilės pastos

 

Gaminimo eiga:

Želatiną užmerkti dideliame kiekyje labai šalto vandens.
Sumaišyti kartu trynius, kiaušinius, cukrų ir krakmolą. Gerai išmaišyti.
Pieną pakaitinti kartu su vanilės pasta iki 90C.
Nuolat maišant šluotele, supilti karštą pieną į kiaušinių-cukraus-krakmolo masę.
Grąžinti visą masę į prikaistuvį ir kaitinti, kol masė sutirštės (kisieliaus principu).
Nukelti nuo kaitlentės ir įmaišyti želatiną.
Įmaišyti sviestą ir gerai išmaišyti.

 

Atvėsinti iki 30-35C ir įmaišyti iki pusės standumo išplaktą grietinėlę.

Surinkimas

(aukštyn kojomis)

 

Į Amore Origami formą (iki pusės formos aukščio) supilti musą.
Įdėti užšaldytą braškių compote ir braškių/bergamoto želės įdarą.
Supilti likusį musą ir uždengti biskvitu.

 

Velvetas

Ingredientai:

200 g baltojo šokolado

200 g kakavos sviesto

Raudonos spalvos riebaluose tirpūs dažai.

Saldžios Valentino dienos!!!