TOBULI MEDUOLIAI.

Dar vieni tobuli meduoliai.
Kai jau galvojau, kad geresnių nesurasiu, atėjo šitie. Juolab, nereikia ilgo tešlos išlaikymo.

Ingredientai:

140 g sviesto
250 g medaus
120 g miltelinio cukraus
2 kiaušinių
500 g miltų
1/2 pakelio kepimo miltelių (jei pakelis skirtas 1 kg miltų)
mėgstamų prieskonių meduoliams

Darbo eiga:

1. Sviestą, medų ir cukrų ištirpinkite kartu, šiek tiek pravėsinkite ir nuolat maišydami įmuškite kiaušinius.
2. Miltus, kepimo miltelius ir prieskonius meduoliams sumaišykite kartu ir įmaišykite į sviesto-medaus masę.
3. Užminkykite tešlą - ji bus skystoka, bet miltų dar neberkite.
4. Uždenkite puodą su tešla plėvele ir dėkite į šaldytuvą - kol atšals visiškai.
5. Palaikytą tešlą kočiokite maždaug 0,4–0,5 cm storio lakštais ir spauskite norimos formos meduolius.
6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 min. Aušinkite ant grotelių.
Skanaus.

Elžbieta.