TIKRA LIETUVIŠKA DUONA JŪSŲ RANKOSE.

Nijolė Strakšytė - tikra duonos žinovė, nuoširdžiai puoselėjanti lietuviškos duonos kepimo tradicijas. Jos miela ir naminė kepyklėlė "Rugutis", įsikūrusi Vilniaus senamiestyje, kasdien prisikviečia tikruosius duonos mylėtojus paraguti šviežiai iškeptą duoną. Baker street komanda, kaip visuomet, laiminga, jog Nijolė mielai sutiko pasidalinti savo žiniomis ir su mūsų studijos draugais ir mokiniais! Nuostabūs dviejų dienų lietuviškos duonos kepimo mokymai laukia mūsų jau visai greitai! Tad, jei svajojote savo namiškius žadinti šviežiai iškeptos duonos kvapu, pusryčiauti su šviežia duonyte ir tapti lietuviškos duonos kepimo žinovais, būtinai apsilankykite! Gausite daug teorinių žinių, išmoksite kepti ruginę ir kvietinę duoną bei užsikrėsite Nijolės skleidžiama pozityvia energija.

Mokymai vyks rugsėjo 16 d. nuo 18.30 val ir rugsėjo 17 d. nuo 10.00 val.

Mokymų kaina (už dvi dienas) - 45 eu.

 

PIRMOJI MOKYMŲ DIENA

pirmosios dienos mokymų trukmė: apie 2 valandos.

Šių mokymų metu sužinosite:

apie rauginę duoną,
apie raugą, jo sudėtį ir funkcijas,
pagrindines raugo naudojimo taisykles,
apie raugo priežiūrą.

Išmoksite:

pasiruošti tešlą sekančios dienos duonos kepimui - ruginės duonos tešla, kvietinio ragaišio tešla.

 

ANTROJI MOKYMŲ DIENA

antrosios dienos mokymų pradžia  10 val.

Mokymų trukmė apie 5-7 valandos.

Praktika:

Rankomis minkoma tešla ruginei duonai, kvietiniam ragaišiui.
Praktinės žinios kaip nustatyti, kada tešla tinkamai pakilusi, kada nepakilusi ar perrūgusi.
Duonos kepimas.

 

Teorija:

Miltai – savybės, skirtumai, panaudojimo ypatumai
Viso grūdo miltai ir ląstelienos svarba organizmui.
Kiti galimi duonos ingredientai, jų panaudojimas.
Raugo įtakotos tešlos transformacijos ir jų svarba teisingai mitybai, gliutenas mūsų mityboje.
Duonos kepimas ir informacija apie tinkamą duonos brandinimą po kepimo ir tolimesnį jos laikymą.
Trumpa duonos istorija.