TARTALETĖ BLUR.

Mokymų metu nusprendėme, kad šioje tartaletėje slypintys skoniai yra tobulai suderinti. Žavinga ir elegantiška, gaivi ir lengva tartaletė Blur - puikus pasirinkimas vakarėliui su draugais, šeimos šventei ar tiesiog maloniam vakarui su mylimuoju.

 

Migdolų sable:

160 gr sviesto

1 gr druskos

90 gr cukraus pudros

22 gr migdolų miltų

38 gr kiaušinių

45 gr miltų (1)

174 gr miltų (2)

Apelsino žievelė

Laimo žievelė

 

Sumaišyti tik iki susijungimo: minkštą sviestą, druską, cukraus pudrą, migdolų miltus, kiaušinius ir miltus (1).

Kai masė taps vienalytė, suberti miltus (2) (stenkitės stipriai nesušildyti tešlos). Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir atvėsinti šaldytuve mažiausiai 3-4 val (geriausia per naktį).

Sekančią dieną išimti tešlą iš šaldytuvo ir leisti jai sušilti apie 30 min. Tartalečių žiedus sutepti plonu sviesto sluoksniu.

Suformuoti tartaletes ir kepti iki 150-160C įkaitintoje orkaitėje iki gražios rudos spalvos (apie 15-19 min).

Nuimti nuo skardos ir atvėsinti.

 

Laimo kurdas:

135 gr kiaušinių

120 gr cukraus

110 gr laimo sulčių

100 gr sviesto

2 gr želatinos lapeliais

 

Želatiną užpilti dideliu kiekiu šalto vandens.

Kiaušinius, sultis ir cukrų sumaišyti kartu ir išvirti iki 85C.

Nukelti nuo kaitlentės ir sudėti kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir nusausintą želatiną.

Išmaišyti, uždengti maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestųsi su kremo paviršiumiiratvėsinti.

Kremui atvėsus supilti į tartaletes ir laikyti šaldytuve iki surinkimo.

 

Mėlynių kremas Diplomat:

290 gr mėlynių tyrės

½ vanilės ankšties

56 gr trynių

56 gr cukraus

28 gr kukurūzų krakmolo

40 gr sviesto

5 gr želatinos lapeliais

170 gr grietinėlės

 

Želatiną užpilti dideliu kiekiu šalto vandens.

Tyrę užvirti su vanilės sėklomis. Supilti ant trynių, sumaišytų su cukrumi ir krakmolu.

Užvirti ir virti po užvirimo apie dvi minutes.

Sudėti nusausintą želatiną ir įmaišyti kmbario temperatūros sviestą. 

Atvėsinti iki 36-38 C ir sumaišyti su iki pusės standumo išplaktagrietinėle.

Supilti į paruoštas silikonines formeles (formelių dydis turi būti lygus tartaletės žiedo dydžiui) ir užšaldyti.

Sekančią dieną išimti iš šaldikliu, ištraukti kremą iš formelių ir padengti veliuru (30 gr baltojo šokolado + 30 gr kakavos sviesto + maistiniai dažai, tirpstantys riebaluose).

Uždėti kremą ant tartalečių, leisti "sušilti" šaldytuve apie 3 val ir pateikti.

 

Skanaus!