ŠOKOLADAS GATEAUX SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS.

Ypatingai šokoladinis, gardus, sotus, skleidžiantis nepaprastą graikinių riešutų kvapą. Begalo skanus dar šiltas prie arbatos puodelio. 

Iškepkite jį ir palepinkite savo šeimą, susitikite su draugėmis ar praleiskite vakarą dviese su mylimuoju.

 

Ingredientai:

150 gr kartaus šokolado (70 proc kakavos)
100 gr minkšto sviesto
3 kiaušiniai
100 gr cukraus
75 gr miltų
3 gr kepimo miltelių
100 gr graikinių riešutų

 

Gaminimo būdas:

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

Į šiltą šokoladą sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą ir gerai išmaišyti.

Atskirti trynius nuo baltymų ir išplakti trynius su cukrumi.

Į šokolado ir sviesto masę įvesti trynius, persijotus su kepimo milteliais miltus ir stambiai supjaustytus graikinius riešutus. Išmaišyti.

Baltymus išplakti iki standumo ir sumaišyti su pagrindine mase.

Formą Gateaux kepimui ištepti sviestu ir sudėti tešlą.

Kepti 25-30 min 180C.

Išėmus iš orkaitės palikti apie 10 min ir tik po to apversti ir išimti Gateaux. Palikti atvėsti ant grotelių.

Dekoruoti šokolado glajumi, graikiniais riešutais ir šokolado lašeliais su pistacijomis.

Skanaus!

P.S. Gateaux skaniausias tą pačią dieną.