ŠOKOLADINIS BISKVITAS BE MILTŲ.

Iškepęs biskvitas atrodo kiek kietokas, tačiau kuomet jūs jį panaudosite pagal paskirtį :) jis atskleis visą savo skonį!

 

Ingredientai:

45 gr juodojo šokolado (66-70 proc kakavos)
4 kiaušinių tryniai
120 gr cukraus
3 kiaušinių baltymai

Gaminimo būdas:

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir leisti kiek atvėsti.

Kiaušinius išplakti su puse nurodyto kiekio cukraus. Plakti iki masė pabals ir taps labai puri.

Baltymus atskirai išplakti su likusia cukraus dalimi.

Į kiaušinių trynius atsargiai įmaišyti 1/3 išplaktų baltymų. Tuomet supilti ištirpintą ir kiek atvėsusį šokoladą. Gerai, tačiau atsargiai, išmaišyti.

Sudėti likusią išplaktų baltymų dalį ir labai lengvai ir atsargiai, kad išsaugoti baltymų suteikiamą purumą, išmaišyti.

Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti (pradedant nuo vidurio) apskritimus ar stačiakampius (priklausomai nuo būsimo deserto).

Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 15-19 min.

P.S. jau visai netrukus parodysiu, kur galima tokį biskvitą skaniai panaudoti :)