SNICKERS TORTAS. BAKER STREET VERSIJA.

Pažadus reikia tęsėti! - pasakiau aš sau, prisiminusi, jog kažkada žadėjau jums, mano mieli skaitytojai, pasidalinti Snickers torto remake, kurį sukūriau vieno berniuko gimtadieniui.

Mintis perkurti tradicinį sunkų, sotų, begalo saldų Snickers torto receptą, kurį, tikriausiai, gerai žinote iš mūsų populiariųjų tinklaraščių, atėjo tuomet, kai susimąsčiau apie torto skonį kaip visumą ir apie jo atskiras sudėtines dalis. Gi iš tikrųjų, tas tortas, kurį mes gerai žinome, jis net iš tolo neprimena Snickers šokoladuko. O jau nekalbu apie tai, koks cukraus kiekis slypi tokiame torte (prisiminkime, kiek Rududu indelių sueitų geram trijų kilogramų tortui). Na ir, žinoma, užsimaniau kūrybos ;)

Pristatau jums žadėtą manąja Snickers torto versiją, kurią, drįstu tikėtis, išbandysite ir Jūs ;)

 

Ingredientai

 

Šokoladinis biskvitas be miltų:

94 gr sviesto (minkšto)
44 gr cukraus pudros
7 kakavos miltelių
63 gr kartaus šokolado
38 gr kiaušinių (šiek tiek išplaktų šakute)
53 gr trynių
169 gr baltymų
63 gr cukraus

 

Štroizelis su pekano riešutais ir pienišku šokoladu:

50 gr rudojo cukraus
50 gr miltų
50 gr sviesto
50 gr migdolų miltų
50 gr pekano riešutų
50 gr pieniško šokolado

 

Musas baltas džianduja su pekano riešutais:

49 gr vandens
15 gr rudojo cukraus
105 gr baltojo šokolado
3 gr želatinos
34 gr pekano riešutų
15 gr sviesto
225 gr grietinėlės 

 

Karamelinis musas:

250 gr cukraus (I)
87 gr vandens
250 gr grietinėlės (I)
8 kiaušinių tryniai
25 gr cukraus (II)
20 gr želatinos375 gr grietinėlės (II)

 

Gaminimo būdas

 

Šokoladinis biskvitas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C.

Iki kreminės konsistencijos išplakti kartu minkštą sviestą, cukraus pudrą ir kakavos miltelius.

Šokoladą ištirpinti ir leisti šiek tiek atvėsti. Supilti į sviesto masę ir gerai išmaišyti.

Nuolat plakant sviesto-šokolado masę, palaipsniui sudėti kiaušinius ir trynius, kaskart gerai išmaišant.

Atskirai išplakti baltymus su cukrumi iki standžių putų.

Dalį baltymų sumaišyti su šokolado-sviesto-kiaušinių mase, tokiu būdu palengvinant sunkiąją sviestinę masę. Gerai išmaišyti ir sudėti likusius baltymus.

Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 20-25 min.

Leisti atvėsti ir tik tuomet atskirti kepimo popierių.

Štroizelis su pekano riešutais ir pienišku šokoladu:

Sumaišyti rudąjį cukrų su sviestu, miltais ir migdolų miltais. Leisti atvėsti šaldytuve apie 1 val. Rankomis paskirstyti masę nedideliais trupiniais ant kepimo skardos.

Kepti 165C iki trupiniai gražiai paruduos.

Sumaišyti karštus trupinius su smulkintais pekano riešutais ir pienišku šokoladu. Pasistengti išmaišyti taip, kad kiekvienas trupinys ir riešutas būtų padengti šokoladu.

Musas baltas džianduja su pekano riešutais:

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.

Pekano riešutus sudėti ant kepimo skardos ir pakepinti orkaitėje apie 15 min 150C.

Išimti iš orkaitės, leisti atvėsti ir pakankamai smulkiai (bet ne į miltus) sukapoti.

Į indą suberti šokoladą, sudėti sviestą ir išbrinkusią želatiną.

Puode užvirti vandenį su ruduoju cukrumi ir supilti ant šokolado-sviesto-želatinos. Palikti maždaug minutei tam, kad karštas vanduo pradėtų tirpinti šokoladą ir išmaišyti.

Leisti atvėsti iki kambario temperatūros ir sudėti iki pusės standumo išplaktą grietinėlę.

 

Karamelinis musas:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Į puodą suberti cukrų (I) ir supilti vandenį. Kaitinti iki masė taps gražios rudos (gintaro) spalvos.

Grietinėlę (I) įkaitinti ir plona srovele nuolat maišant supilti ant karamelės. Užvirti. Jeigu susidarė karamelės kamuoliukai, neišsigaskite, toliau maišykite, kaitinkite ir jie ištirps.

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir, nuolat maišant, plona srovele į juos supilti karamelinę grietinėlę. Grąžinti į puodą ir virti kol masės temperatura pasieks 82C. Nukelti nuo ugnies, supilti į švarų puodą ir sudėti išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišyti.

Masei atvėsus iki kambario temperatūros (tačiau labai neatvėsinkite, kad želatina nesutrauktų visos masės), sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle.

 

Surinkimas:

Iš iškepto biskvito išpjauti 18 cm skersmens apskirtimą.

Ant biskvito lygiu sluoksniu paskirstyti štroizelį. Užšaldyti.

Į 18 cm skersmens formą supilti džianduja musą ir užšaldyti.

Tortą rinkti 22 cm skermens formoje. Užšaldyti tortai renkami atvirkščiai, t.y. pats paskutinis sluoksnis užšaldant bus biskvitas. Ištraukus iš šaldiklio, tortas apverčiamas ir gaunamas lygus torto viršus.

Į 22 cm supilti pusę karamelinio muso. Išimti iš formos ir padėti ant karamelinio muso tiesiai per vidurį užšalųsį džianduja musą. Supilti likusį karamelinį musą. Ištraukti iš šaldiklio ir padėti ant karamelinio muso biskvitą  su štroizeliu. Sulyginti kraštus taip, kad musas ir biskvitas sudarytų lygią plokštumą. Užšaldyti.

Ištraukti iš šaldiklio ir glazūruoti*. Palikti atšilti pries pateikiant.

*Apie tortų glazūravimą ir glazūrų rūšis kitas straipsniukas jau visai netrukus ;)