SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS PAGAL P. HERME.

Minkštas, švelnus, purus.. burnoje tirpstantis sausainis su mažais juodojo šokolado gabaliukais.. Tik genialus P. Herme galėjo sukurti tokį sausainį, nuo kurio neįmanoma atsitraukti...
Labai nesudėtingas receptas tiems, kas tik pradeda savo kelionę kepinių ir konditerijos pasaulyje. Ir labai įdomus receptų taupyklės papildymas tiems, kas jau skaniai kopinėja medų desertų pasaulyje.

 

Ingredientai:

225 gr miltų
5 gr kepimo miltelių
2 gr sodos
150 gr sviesto
240 gr rudojo cukraus
3 gr druskos
75 gr kiaušinių
120 gr graikiškų riešutų
200 gr juodojo šokolado (70 proc.)

 

Gaminimo eiga:

Sviestą (kambario temperatūros, geriausia bent porą valandų palaikyti kambaryje) sutrinti su cukrumi ir druska.

Sudėti kiaušinius. Išmaišyti (kombaine, antgalis K).

Riešutus pakepinti orakitėje 80C temperatūroje apie 15-20 min. ir atvėsinti. Riešutus ir šokoladą smulkiai sukapoti, sudėti į sviestomasę ir gerai išmaišyti, kad šokoladas ir riešutai tolygiai pasiskirstytų tešloje.

Suberti miltus ir sutrinti tešlą, kol susiformuos vientisos tešlos kamuoliukas.

Įvynioti tešlą į plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai 2 val. arba per naktį.

Išėmus iš šaldytuvo, leisti tešlai "sušilti" apie 20 min.
Iškočioti maždaug 5 mm lakštą ir išspausti  sausainius. Perkelti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba kilimėliu kepimui.

Kepti sausainius iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

Sausainiai išsipučia ir šiek tiek deformuojasi, todėl, tik ištraukus iš orkaitės, dar karštus sausainius dar kartą išpjaukite ta pačia sausainio formele, kad sausainiai įgautų lygius ir gražius kraštus.

Sausainius nuimti nuo skardos, apversti ir leisti jiems visiškai atvėsti.

Skanūs ir su karštos kavos puodeliu ryte ir su stikline pieno savaitgalio vakare ;)

Skanaus!

Jūsų, Valerija.