RUDENINĖ PAVLOVA.

Tobulumo įsikūnijimas.. taip pat, kaip nesvarus Anos Pavlovos šokis. Pavlova – tai vienas mėgstamiausių daugelio tortų. Kepti jį paprasta, o efektas vau.

Jis kaskart gali būti vis kitoks. Ir kas kart tai kaip naujas atradimas.

Morengas ir karamelizuoti obuoliai. Tiks tiems, kas mėgsta tikrai saldžius desertus. Prie puodelio juodos kavos tikrai labai tiks.

 

Ingredientai:

Morengai

4 kiaušiniai

175 g smulkaus cukraus

75 g miltelinio cukraus

1 šaukšto krakmolo

1 šaukšto acto 6%

1 šaukšto cinamono

 

Obuolių įdarui:

2-3 didelių saldžių obuolių

50-80 ml šviesiojo sirupo

20 ml citrinų sulčių

1 šaukštelio cinamono

 

200 g vanilinių ledų

 

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite iki 100C.

2. Ant kepimo popieriaus nupieškite 22 cm skersmens apskritimą ir įdėkite į skardą.

3. Lengvai paplakite baltymus, nuolat plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą. Kai cukrus ištirps, baikite plakti ir susijuokite miltelinį cukrų ir krakmolą. Mentele atsargiai išmaišykite kartu su actu ir cinamonu.

4. Suformuokite gana aukštą apskritimą.

5. Paplotį pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 70-80 min. kol apačia bus tvirta. Iškepusį paplotį aušinkite ant popieriaus, nenuimant.

6. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis. Keptuvėje pradėkite šildyti sirupą, kai jis užvirs suberkite obuolius ir virkite mažoje kaitroje kol obuoliai suminkštės. Apibarstykite cinamonu.

7. Ant baltyminio pagrindo dėkite ledus ir obuolius.

 

Skanaus!