PYRAGAITIS TRYS APELSINAI.

Vis labiau spaudžia šaltukas ir vis dažniau norisi sušilti prie karštos arbatos puodelio. O sušilti juk daug smagiau, pasisaldinant dieną gardžiu desertu.

Pyragaitis Trys Apelsinai puikus pasirinkimas!!!

Šį desertą pamėgo ne viena mokymų dalyvių. Jis puikiai tiks draugų kompanijai ar šeimai, susirinkus prie karštos arbatos puodelio.

 

Biskvitas Džokonda:

220 gr kiaušinių
120 gr cukraus pudros
90 gr migdolų miltų
40 gr miltų
30 gr sviesto
120 gr baltymų
60 gr cukraus
1 apelsino žievelė

 

Kiaušinius išplakti kartu su migdolų miltais, cukraus pudra ir apelsino žievele. Plakti iki masės purumo ir padidėjimo maždaug tris kartus (apie 10 min). 

Sviestą ištirpinti. Iš cukraus ir baltymų pagaminti prancūzišką morengą. Į kiaušinių masę supilti sviestą. Išmaišyti.

Persijoti miltus. Išmaišyti. Įmaišyti morengą.

Paskirstyti tolygiai tarp dviejų skardų ir kepti 200C apie 7 min. 

 

Atvėsinti ir supjaustyti pagal turimos formos dydį (3 vnt.).

 

Apelsinų kremas:

200 gr apelsinų sulčių

45 gr trynių

50 gr cukraus

8 gr kukurūzų krakmolo

5 gr želatinos

1 apelsino žievelė

150 gr grietinėlės

 

Apelsinų sultis užvirti, supilti ant trynių, sumaišytų su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Užvirti ir virti kelias minutes.

Sudėti išbrinkusią želatiną, išmaišyti.

Atvėsus sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle.

 

Apelsinų kompote:

105 gr apelsinų segmentų

¼ apelsino žievelė

3 gr rudojo cukraus (I)

1 gr pektino NH

48 gr rudojo cukraus (II)

2 gr citrinų sulčių

3 gr želatinos

 

Apelsinų segmentus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pakaitinti kartu su žievele ir cukrumi (I), sumaišytu su pektinu.

Suberti cukrų (II) ir kaitinti iki 102C.

Supilti citrinos sultys ir sudėti išbrinkusią želatiną. Išmaišyti.

 

Ant biskvito supilti compote ir išlyginti. Uždėti 2 biskvitą, lengvai prispausti ir išlyginti.Užšaldyti šaldiklyje.

 

Apelsinų štroizelis: 

50 gr sviesto

50 gr cukraus

10 gr rudojo cukraus

50 gr miltų

37 gr migdolų miltų

Apelsinų žievelė

3 lašai apelsinų vandens

 

Sviestą ištrinti su cukrumi. Suberti miltus ir migdolų miltus. Paskutinius sudėti apelsinų žievelę ir supilti vandenį.

Atvėsinti.

Kepti 165C.

 

Dar karštus trupinius sumaišyti su 20 gr baltojo šokolado. Traškutį paskirstyti ant biskvito ir užšaldyti šaldiklyje.

 

Apelsinų/Baltojo šokolado ganašas:

65 gr baltojo šokolado

40 gr grietinėlės

20 gr apelsinų tyrės

Iš baltojo šokolado ir karštos grietinėlės padaryti ganašą, supilti tyrę.

 

Pravėsusį ganašą supilti ant štroizelio. Užšaldyti šaldiklyje.

Surinkimas (geriausia ir patogiausia rinkti tiesiai formoje, 28x12):

½ apelsinų kremo

biskvitas Džokonda su kompote

½ apelsinų kremo

biskvitas su štroizeliu ir ganašu

 

Palikti sustingti.

 

Supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais (*gražiai atrodo stačiakampiai pyragaičiai).

Papuošimui ir pateikimui galite naudoti džiovintų apelsinų skiltelės.

 

Skanaus.