PYRAGAITIS LOFT.

Šis desertas, iš pirmo žvilgsnio, atrodo be galo paprastas. Vos trys sudėtinės dalys.. Bet! Jo skonis tobulai subalansuotas ir suderintas. Tiems, kas mėgsta lengvus, bet saldesnius desertus. Tiems, kas mėgsta karijų riešutus ir lengvą medaus poskonį. Jį galima pateikti ir kaip tortą, ir kaip nedidelius desertukus. Mano pateikime jis padengtas veliūru, bet čia jau gali jūsų fantazija lietis laisvai - padengtas veidrodine glazūra ar glazūra Gourmet - šis desertas atrodys nuostabiai!

Biskvitas Madlen su medumi ir cinamonu:

100 gr kiaušinių

70 gr rudojo cukraus

35 gr medaus

100 gr miltų

2 gr kepimo miltelių

2 gr cinamono

1 gr druskos

90 gr sviesto

 

Lengvai išplakti kiaušinius, medų ir rudąjį cukrų. Suberti persijotus kartu su kepimo milteliais, druska ir cinamonu, miltus.

Supilti ištirpintą sviestą. Gerai išmaišyti.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 18 min.

 

Baltas džianduja musas su pekano riešutais:

98 gr vandens

30 gr rudojo cukraus

210 gr baltojo šokolado

8 gr želatinos

68 gr pekano (karijų) riešutų (kepintų)

30 gr sviesto

450 gr plaktos grietinėlės.

 

Riešutus sukapoti.

Želatiną užpilti dideliu kiekiu šalto vandens (tuo atveju, jeigu naudojate birią želatiną, vandens kiekį apskaičiuojame pagal proporcija 1 gr želatinos = 6 gr vandens).

Į didelį indą sudėti šokoladą, sviestą, riešutus ir išbrinkusią želatiną.

Iš vandens ir rudojo cukraus išvirti sirupą (cukrus turi pilnai ištirpti, vanduo užvirti) ir supilti ant paruoštų ingredientų. Išmaišyti.

Leisti atvėsti iki 36-40C ir sumaišyti su iki pusės standumo išplakta grietinėle.

Supilti musą į formą (silikoninę arba metalinę, apjuostą acetatine juosta), uždėti biskvitą ir užšaldyti (mažiausiai 6 val).

 

Deimantinis sable:

100 gr sviesto

43 gr cukraus pudros

13 gr trynių

2 gr druskos

1 gr cinamono

113 gr miltų

 

Sumaišyti sviestą ir cukraus pudrą, sudėti trynius, druską, cinamoną ir miltus. Maišyti, kol pradės formuotis trupiniai.

Paskirstyti tešlą ant skardos, padengtos kepimo popieriumi (arba išklotos silikoniniu kilimėliu).

Palikti šaldytuve  1 val.

Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

Deserto surinkimas:

Užšaldytą desertą išimti iš formos ir padengti baltos spalvos veliūru (veliūro proporcijos: 1 dalis baltojo šokolado: 1 dalis kakavos sviesto).

Ant apipurkšto deserto pabarstyti deimantinio sable trupinius ir papuošti. 

Aš puošiau rožių žiedlapiais ir avietėmis :)

Skanaus!