PYRAGAITIS 12:00.

Žiemos desertų degustacijoje - šis desertas sulaukė liaupsių ir pagyrų, dėl savo lengvos,
švelnios tekstūros, bet kartu ir išraiškingo skonio. Šampano šleifas persipina su kitais skoniais ir palieka malonų įspūdį. 
Linkėdami Jums elegantiškų ir išskirtinių švenčių - dovanojame šio deserto receptą! Malonių ir šventinių akimirkų!

 

Šampano želė:

200 g rožinio šampano
1/2 vanilės ankšties sėklų
50 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
6 g želatinos
1/2 laimo žievelės
25 g citrinų sulčių
75 g aviečių

Šampaną pašildyti, sudėti žievelę ir cukrų, sumaišyti su krakmolu.
Pakaitinti ir perkošti. Užvirti, kaitinti dar apie minutę.
Sudėti želatiną ir gabaliukais supjaustytas avietes.
Užšaldyti

 

Guava confit:

224 g guava tyrės
50 g invertinio cukraus
15 g cukraus
4 g pektino
3 g želatinos
3 g citrinų sulčių

Puode sujungti tyrę, invertinį cukrų ir cukrų, sumaišytą su pektinu.
Užvirti. Supilti citrinos sultis, išmaišyti.Sudėti želatiną. Užšaldyti.

 

Aviečių ir migdolų biskvitas:

55 g baltymų
65 g cukraus
40 g migdolų miltų
30 g miltų
80 g aviečių

Iš baltymų ir cukraus pagaminti morengą. Įmaišyti migdolų
miltus ir persijotus miltus. Išmaišyti šiek tiek pašildytas avietes.
Kepti 160 C apie 10 min.

 

Šampano musas:

240 g rožinio šampano
140 g cukraus
2 apelsinų žievelės
2 citrinų žievelės
1 vanilės ankšties sėklos
80 g trynių
20 g citrinų sulčių
12 g želatinos
500 g grietinėlės

Šampaną pakaitinti su citrusų žievelėmis. Trynius išsukti su cukrumi.
Šampaną supilti ant trynių, supilti citrinos sultis ir virti iki 82 C.
Sudėti želatiną ir atvėsinti. Sumaišyti su iki pusės standumo išplakta
grietinėle.