PRANCŪZIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS.

Tobulas obuolių pyragas obuolių pyragų sezono atidarymui.
Labai paprasta ir labai-labai skanu. Jei tingite gaminti tešlą, panaudokite sluoksniuotą gatavą. Vis tiek bus skanu ir gera 😊

Ingredientai.

Tešlai:
170 g kvietinių miltų
80 g šalto sviesto
30 g cukraus
2 tryniai
žiupsnelis druskos
2-3 šaukštai šalto vandens

 

Užpilui:
2 kiaušiniai
250 ml riebios grietinėlės
100 g cukraus pudros
1 šaukštas vanilės ekstrakto
2-3 dideli obuoliai
½ šaukšto rudojo cukraus pabarstyti

Gaminimo eiga.

Persijokite miltus, sudėkite sviestą ir greitai supjaustykite peiliu iki trupinių. Suberkite cukrų, druską, trynius, ledinį vandenį ir greitai užminkykite (galima tą padaryti ir virtuvės kombaine). Iš tešlos suformuokite diską, apvyniokite maistine plėvele ir valandą atvėsinkite šaldytuve.
Tartų formą (20-22 cm) skersmens aptepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Atvėsusią tešlą iškočiokite iki maždaug 3 mm storio ir išklokite ant skardos. Vėl šaldykite 30 minučių.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Atidėkite vienodo dydžio griežinėlius, o likusius sudėkite ant šaltos tešlos. Išdėliokite atidėtas obuolių riekeles formoje.
Sumaišykite cukraus pudrą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir grietinėlę. Gautą mišinį atsargiai supilkite ant obuolių, pabarstykite ruduoju cukrumi.

 

Kepimo temperatūra: 180C.
Kepimo laikas: apie 40 minučių, kol iškeps.
 

Pyragas keptas @kwmag

 

Skanaus,

Elžbieta.