2016 METŲ ŠEFAI. JŲ MINTYS, PRISIPAŽINIMAI IR PROGNOZĖS.

Nuostabi dovana nuo mūsų šefų, kurie lankėsi Baker street Vilniaus studijoje 2016 metais.

Mes uždavėme jiems kelis klausimus, į kuriuos jie mielai atrašė, pasidalino savo mintimis, įspūdžiais, idėjomis ir prognozėmis 2017 metams.

Ir visa tai Jums, mūsų mieli konditeriai.

DAVID BONET.

Jūsų mėgstamiausias skonių derinys?

Man labai patinka kavos ir mandarinų derinys.

 

Kur pasaulyje Jums teko ragauti skaniausią desertą?

Be abejo, tai buvo Pierre Herme Paryžiuje.

 

Kokios 2017 m. tendencijos konditerijos pasaulyje?

Mažiau šokoladinių papuošimų, paprastesni gaminiai bei nauja desertų papuošimų techniką skirtingų antgalių pagalba.

 

Kokias naujas programas ruošiate 2017 metams?

Naujas mažų desertų (petit gateaux) kursas. Tai tikrai įdomi ir sudėtinga užduotis.

 

Kokį skonių derinį ar desertą Jūs rekomenduotumėte žiemą (ypač švenčių laikotarpiui)?

Be abejo, tai būtų  Christmas log. O dėl skonių derinių - jie turi atitikti metų laiką, tad aš siūlyčiau mandarinus, pasiflorus, egzotinius vaisius arba šokoladą, bet tikrai ypatingai šokoladinį desertą.  

HANS OVANDO.

Kas Jus įkvepia, kai Jūs ieškote naujų idėjų savo desertams?

Aš turiu skirtingus įkvėpimo šaltinius. Dažniausiai aš dirbu su desertų “rekonstravimo” idėjomis arba ingredientų derinimo ypatumais. Aš mėgstu dirbti kartu su muzika. Tai geriausias būdas “sulaikyti” mano mintis.

 

Jūsų mėgstamiausias skonių derinys?

Aš turiu daug mėgstamų derinių, bet labiausiai mėgstu pekano, vanilės ir karamelės derinį.

 

Kur pasaulyje Jums teko paragauti skaniausią desertą?

Aš labai mėgstu medaus skonio tortus. Bet mano mėgstamiausias – Morkų pyragas, kurį gamino mano močiutė namuose.

 

Kokios 2017 m. tendencijos konditerijos pasaulyje?

Skirtingų skonių ir tekstūrų maišymas, naujų elementų desertuose panaudojimas. Desertai su duona, šokoladas su biskvitu...

 

Kokias naujas programas ruošiate 2017 metams?

2017 metų desertų kolekcija. Naujos tendencijos desertų ir kepinių vitrinoje, nauji sprendimai darbe su šokoladu ir desertų pakuotėje. Ir, be abejo, nauji desertai restoranams.

 

Kokį skonių derinį ar desertą Jūs rekomenduotumėte žiemą (ypač švenčių laikotarpiui)?

Imbieras ir ananasai, imbieras ir kedro riešutai.

NICOLAS PIEROT.

Kas Jus įkvepia, kai Jūs ieškote naujų idėjų savo desertams?

Skonių ir įkvėpimo šaltinių yra labai daug. Pavyzdžiui, po to, kai aš apsilankiau Šiuolaikinio meno muziejuje Paryžiuje, pamačiau nuostabaus architektūrinio kūrinio elementą, kuris įkvėpė mane sukurti naują desertą ir jo pateikimą.

Kūrimas ir įkvėpimo paieška – ypatingas laikas. Aš nuolat ieškau naujų ingredientų, skonių, kurie man padeda kurti naujus desertus.

 

Jūsų mėgstamiausias skonių derinys?

Negaliu apibrėžti vieno savo mėgstamiausio derinio. Kasdien savo darbe aš ieškau naujų skonio derinių, siekdamas pabrėžti vieno ar kito skonio išskirtinumą.

 

Kur pasaulyje Jums teko paragauti skaniausią desertą?

Žinoma, Paryžius man yra konditerijos centras ir pagrindas. Nepakrtojamo skonio man yra Pierre Herme desertas Mille feuille su praline kremu.

 

Kokios 2017 m. tendencijos konditerijos pasaulyje?

Viena iš tendencijų – mažinti desertų saldumą. Taip pat laužomi standartai, bet tuo pat metu daug grįžtama prie klasikos ir pagrindų.

 

Kokias naujas programas ruošiate 2017 metams?

2017 metais noriu grįžti prie klasikos, prie konditerijos pradmenų ir klasikinių desertų.

 

Kokį skonių derinį ar desertą Jūs rekomenduotumėte žiemą (ypač švenčių laikotarpiui)?

Šiuo metu dirbu prie Ceilono cinamono deserto. Lazdyno riešutų gianduja, mandarinų ir Ceilono cinamono skonių derinys tiesiog nuostabus, gaivus, švelnus, skoniai tobulai dera tarpusavyje

POLINA KOSHELEVA.

Kas Jus įkvepia, kai Jūs ieškote naujų idėjų savo desertams?

Aš ieškau įkvėpimo visur – tai gali būti bet kokia ryški detalė, įvykis, emocija, kvapas, skonis. Architektūriniai kūriniai, meno kūriniai, susitikimai su ypatingais žmonėmis, patiekalai restoranuose. Bet koks mano gyvenimo įvykis neatsiejamai susijęs su naujų desertų kūrybos procesu.

 

Mėgstamiausias skonių derinys?

Mėgstamiausias derinys – man labai abstrakti sąvoka. Man patinka viskas, kas kokybiškai pagaminta, gražiai pateikta, džiugina akį ir skonio receptorius.

 

Kur pasaulyje Jums teko paragauti skaniausią desertą?

Pats skaniausias desertas man – tai tortas «Рыжик» pagal mano mamos receptą, kurį aš ragavau vaikystėje.

 

Kokios 2017 m. tendencijos konditerijos pasaulyje?

Mano nuomone, 2017 metais dar stipriau išryškės saldumo mažinimo desertuose tendencija, naujos tekstūros, ryškesni ir “švaresni” skoniai, naujos desertų formos.

 

Kokias naujas programas ruošiate 2017 metams?

Nauji metai atskleis visas paslaptis. Mano mokymuose visuomet slepiasi tam tikra dalis staigmenos.