PLIKYTAS KREMAS.

Plikytas kremas – vienas iš bazinių kremų konditerijoje. Ar norite pagaminti Napoleoną, ar, pavyzdžiui, įdaryti eklerą – turite išvirti plikytą kremą, kurio pagrindu paruošite galutinį kremą desertui.

Keletas patarimų, gaminant plikytą kremą:
- plikyto kremo bazinė sudėtis: pienas, kiaušiniai, cukrus, krakmolas;
- baziniai ingredientai gali būti keičiami, pavyzdžiui – pienas į tyrę (tokiu pat kiekiu);
- stingdančioji medžiaga, veikianti plikyto kremo sudėtyje – krakmolas;
- mes rekomenduojame naudoti kukurūzų krakmolą: jis švelnesnio skonio ir švelnesnės stingdančios “galios” nei bulvių krakmolas;
- verdant plikytą kremą, jį būtina užvirti ir ant silpnos kaitros pakaitinti apie minutę nuolat maišant;
- nevirkite kremo ant stiprios ugnies – prisvils;
- pagardinkite kremą vanile, tuomet beliks juo tik įdaryti eklerą ir skonis bus fantastiškas;
- paruoštą plikytą kremą laikykite uždengę plėvele “į kontaktą”, kitaip kremas pasidengs plutele;
- sumaišykite paruoštą plikytą kremą su riešutų praline – skanus pertepimas tortui;
- plikytas kremas – gali būti ir užkepamo migdolų kremo (fražipano) sudėtine dalimi.

Saldžių kūrinių.