PISTACIJŲ SŪRIO PYRAGAS.

Nuodėmingas pistacijų sūrio pyragas.
Kaip tikrai nuodėmei atsispirti neįmanoma. Glotnumas neišpasakytas. O klasikinis derinys su avietėmis - gali pasirodyti nuobodus tol, kol nepradėsit valgyti. Nes tada apie nuobodulį pamirštama. Lieka tik skonis.

16 cm forma

Ingredientai:

Pagrindui:
200 g šakočio
80-90 g ištirpinto sviesto

Sūrio masei:
400 g sūrio „Philadelphia“
75 g cukraus
80 g pistacijų pastos
150 g riebios grietinės
2 kiaušinių
100 ml grietinėlės
30 g kukurūzų krakmolo
1 šaukšto citrusinių saldintų laipsnių
50 g liofilizuotų aviečių miltelių

 

Gaminimo eiga.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Apvalią 16 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sutrinkite šakotį smulkintuvu, supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Jei norite, galite iš trupinių suformuoti kraštelius. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10-12 min.

3. Sūrio pyragui produktus išimkite iš anksto - jie neturi būti šalti.

4. Sudėkite į dubenį sūrį, suberkite cukrų ir viską išmaišykite mentele, neplakite, ir palaipsniui, maišydami dėkite likusius produktus - pistacijų pastą, grietinę, kiaušinius, grietinėlę, krakmolą, supilkite laipsnius. Pabaigoje įmaišykite krakmolą. Turi išeiti lygi glotni masė.

5. Supilkite dalį masės ant pagrindo, galima nelygiai, užbarstykite liofilizuotomis avietėmis, dar sūrio masės, dar aviečių, sūrio masės. Išlyginkite viršų, 1–2 kartus nuleidę formą ant stalo.

6. Šaukite į įkaitintą iki 120 °C orkaitę ir kepkite 2 valandas. Pyragą aušinkite formoje.

*Pyragas iškeptas, kai viduriukas dar lengvai banguoja, o kraštai standūs.
** Sūrio pyragas baigiamas aušinti orkaitėje ir galutinai išimamas tik visiškai atvėsęs. Geriausios skonio ir tekstūros savybės atsiskleidžia tuomet, kai pyragas 6–8 val. brandinamas šaldytuve.
P.S. dėl spalvos įdėjau truputį špinatų miltų.
@darkzip recepto motyvais.

 

Skanaus!

Elžbieta.