PISTACIJOS IR AVIETĖS.

Niekada nesenstantis ir niekuomet nepabostantis derinys. Pistacijų ir aviečių duetui retai kas gali atsispirti. Du tobuli gamtoje sukurti skoniai, susijungę viename deserte - skonių bomba!

Šiek tiek šlapias pistacijų biskvitas, aviečių compote ir lengvas kaip debesys balto šokolado kremas. Tikrai vertas nuodėmės!

 

Pistacijų biskvitas:

133 gr sviesto

80 gr pistacijų pastos

127 gr cukraus pudros

160 gr migdolų miltų

240 gr kiaušinių

Maistiniai žalios spalvos dažai
 

Sumaišyti minkštą sviestą, pistacijų pastą, cukraus pudrą, migdolų miltus ir dažus.

Palaipsniui įmaišyti kiaušinius.

Kepti 150C apie 20 min (su pravertomis durelėmis).

*Kepimo formos dydis 20x20 cm.

 

Aviečių compote:

150 gr aviečių tyrės

150 gr aviečių

90 gr cukraus

8 gr pektino NH

10 gr citrinų sulčių

 

50 gr cukraus sumaišyti su pektinu.

Aviečių tyrę, avietes ir likusį cukrų pašildyti. Suberti pektiną, sumaišytą su cukrumi.

 

Užvirti ir virti dar apie 5 min.

 

Supilti citrinos sultis.

Atvėsinti iki 40C (šiek tiek šiltesnis už mūsų rankas).

 

Plaktas baltojo šokolado kremas su mėtomis:

180 gr baltojo šokolado

114 gr karštos grietinėlės

248 gr šaltos grietinėlės

Mėtų lapeliai

 

Mėtų lapelius sudėti į kaštą grietinėlę ir palikti 10 min. Nukošti.

Supilti karštą grietinėlę į šokoladą. Išmaišyti.

Supilti šaltą grietinėlę. Išmaišyti.

Palikti 12 val.

Surinkimas:

Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę.

Ant apatinės dalies supilti compote ir išlyginti.

Uždėti viršutinę biskvito dalį, lengvai prispausti ir išlyginti. Palikti sustingti.

Supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais (*gražiai atrodo stačiakampiai pyragaičiai).

Kremą išplakti iki purios ir lengvos plaktos grietinėlės konsistencijos ir konditerinio maišelio pagalba dekoruoti kiekvieną pyragaitį.

Papuošimui ir pateikimui galite naudoti šviežias avietes, mėtų lapelius ir smulkintas pistacijas.

 

Skanaus!