PATARIMAI. PEKTINAS.

Pektinas – viena iš standinančiųjų medžiagų, plačiai naudojama konditerijoje.

Dirbant su pektinu būtina laikytis sekančių taisyklių:

  1. pektiną įvedame į jau karštą masę (apie 50C);
  2. pektinas, prieš įvedant jį į pagrindinę karštą masę, turi būti būtinai ir labai gerai sumaišytas su cukrumi. Tokiu būdu pektinas gerai ir tolygiai susimaišo su pagrindine mase ir nesušoka į gumuliukus;
  3. kadangi pektinas yra daug lengvesnis už cukraus kristalus, cukraus turėtų būti du-tris kartus daugiau;
  4. įvedus pektiną į pagrindinę masę, ją būtina užvirti;
  5. gaminant marmeladą pagrindinė masė verdama ilgai;
  6. iki pasieks reikiamos temperatūros ir taps labia tiršta (kiekvienai uogų/vaisių rūšiai taikomas skirtingas temperatūros režimas);
  7. pabaigoje į pagridinę masę būtina įpilti citrinos sulčių. Rūgštis aktyvuoja pektiną ir priverčia jį “veikti”.

Iki kito karto!
Jūsų,
Baker Street.