PARISIAN FLAN.

Parisian flan – nuostabus desertas. Lengvai pagaminamas, begalo skanus, primenantis Paryžių ir nukeliantis į jaukią kavinę Prancūzijos sostinėje prie gardžios kavos puodelio.

Šiek tiek patobulinau įprasto Parisian flan receptą – papildžiau flaną traškiu sluoksniu su pekano riešutais, intensyviu mėlynių kremu bei lengvuoju grietinėlės šantiji kremu.

Ragaujame? 

 

Štroizelis su pekano riešutais:

48 gr minkšto sviesto

48 gr rudojo cukraus

3 gr druskos

76 gr pekano riešutų

48 gr miltų

Sumaišyti visus ingredientus komabino inde arba trintuve, kol pradės formuotis trupinukai.

Tolygiai paskirstyti trupinius ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu padengtos skardos.

Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min arba iki gražios rudos štroizelio spalvos.

Atvėsinti.

 

Parisian flan (skirta kvadratinei 20x20 cm formai):

562 gr pieno

140 gr cukraus

68 gr kukurūzų krakmolo

188 gr grietinėlės

60 gr tryniai

 55 gr kiaušinių

1 vanilės ankštis

Užvirti pieną, cukrų ir vanilę. Palikti 10 min.

Sumaišyti trynius su kiaušiniais, sudėti krakmolą ir išmaišyti. Supilti grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišyti.

Nuolat maišant šluotele supilti karštą pieną. Grąžinti puodą ant viryklės ir leisti masei užvirti.

Kepimo formą padėti ant silikoniu kilimėliu arba kepimo forma išklotos skardos ir dugną padengti lygiu štroizelio sluoksniu.

Karštą flano masę supilti ant štroizelio trupinių ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.

*jei flano viršus stipriai ruduoja – sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180-190C.

Praėjus nurodytam kepimo laikui, flanas turi šiek tiek “judėti” viduje. Ištraukti flaną iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti.

 

Kremas su mėlynėmis:

108 gr baltojo šokolado

52 gr grietinėlės

45 gr mėlynių tyrės

15 gr sviesto

Šokoladą ištirpinti.

Grietinėlę pakaitinti ir supilti ant šokolado. Gerai išmaišyti.

Supilti tyrę ir sutrinti blenderiu.

Sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Dar kartą sutrinti blenderiu iki vientisos masės, uždengti maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su kremo paviršiumi ir palikti 12 val šaldytuve.

 

Kremas Šantiji:

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki lengvos, bet standžios konsistencijos.

 

Deserto surinkimas:

Flaną išimti iš formos peilio pagalba.

Supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

Konditerinio maišo ir antgalio pagalba išspausti kremus ant pyragaičio. Papuošti uogomis, vaisiais ar mėtos lapeliais.