Aš labai mėgstu žvalgytis po Prancūzijos ir Ispanijos konditerių archyvus, nagrinėti jų darbus, analizuoti ir pritaikyti juos taip, kaip mano akis mato vieną ar kitą desertą.
Šis Obuolys - garsaus konditerio Hans Ovando torto Edem naujas gyvenimas.
Šis Obuolys - garsaus konditerio Hans Ovando torto Edem naujas gyvenimas.
Drąsiai ir ryžtingai galime teigti, jog judame į priekį. Kursų lygis kyla su kiekviena diena, naujos idėjos sukasi mūsų galvose, milijonas naujų planų, kuriuos mes labai norime įgyvendinti ir parodyti jums, brangieji!
Vienas mano mėgstamiausių tartų! Toks labai primenantis rudenį, su tąsia, skania, gardžia karamele, daug daug riešutų ir traškiu trapios tešlos pagrindu.
Gaminant šį tartą yra trys pagrindiniai dalykai: taisyklingai pagaminta trapi tešla, apkepinti riešutai ir teisingai išvirta karamelė. Pasiruošę?
Gaminant šį tartą yra trys pagrindiniai dalykai: taisyklingai pagaminta trapi tešla, apkepinti riešutai ir teisingai išvirta karamelė. Pasiruošę?
Šventė – tai tokia diena, kuriai labai ilgai ruošiesi, ją planuoji, delioji mintis ir idėjas, kūri, bandai, ragauji ir... per kelias valandas ji tiesiog praūžia. Lieka tik malonus prisiminimai ir lengvas palaimos kupinas nuovargis.
Mano gera draugė vaiko gimtadieniui paprašė iškepti tortą. Girdžiu kaip berniukas sako: "Noriu tik Snickers torto". Tikriausiai žinote tą tortuką - sunkūs karameliniai biskvitai su Rududu, Rududu ir sviesto kremas, riešutai, grietinėlės kremas. Baisiai nenorėjau aš jo daryti, man jis per saldus, per sunkus, per riebus...
Tie sausainukai, kuriuos, kaip saulėgrąžas, galima valgyti nesustojant visą vakarą :) O kokie jie skanūs prie rytinės kavytės! O vaikų džiaugsmas neapsakomas, kai namuose pasklinda šviežių florentinų kvapas. Pabandykite juos pagaminti - vos kelios nesudėtingos manipuliacijos ir visa lėkštutė skanumėlių jau paruošta!
Vienas didžiausių mano darbo malonumų ir privalumų – galimybė nuolat tobulinti savo žinias, lankyti kitas šalis, pažinti naujus miestus, susipažinti su fantastiškais žmonėmis ir įgyti naujų žinių! God, I love my job!
Prisipažinkite, ar dažnai perkate duonos lazdeles Maximoje? Visai neblogos, pasakysite? O jeigu pasiūlysiu jums naminių duonos lazdelių receptuką, ar ryžtumėtės jas pagaminti, paragauti ir patvirtinti, kad namuose pagamintas maistas pats skaniausias? :)
Vienas populiariausių desertų Ispanijoje. Karštos purios lazdelės, kurias galima paimti take-out ir mėgautis vaikštinėjant Barselonos gatvelėmis. Arba prisėsti kavinukėje, užsakyti karšto šokolado puodelį ir... churros! Žiupsnelis cinamono, žiupsnelis cukraus pudros, žiupsnelis kakavos, karštas šokoladas ir visas pasaulis sustos, kol jūs mėgausitės šiais gražuoliais.
Brownie - amerikietiškas šokoladinis pyragas, kurio pagrindinis bruožas - kiek šlapias, pirma atrodytų neiškepęs, vidus. Begalo skanus, tikrai labai šokoladinis ir savo sudėtyje galintis turėti daugybę papildomų skonio ingredientų - uogų, riešutų ar... rikotos sūrį! Beje, kas sakė, kad brownie negali papuošti šventinio stalo? O gi tikrai gali! :)
Ar Jūs mėgstate traškius, saldžius ragelio formos vafliukus taip, kaip juos mėgsta mūsų vaikučiai? Tikiu, kad taip :) Begalo skanus, vaikystę primenantis skanumynas!
FILO TEŠLOS SUKTINUKAI SU RIKOTOS SŪRIU IR ŠILTU UOGŲ PADAŽU.PALYDIME VASARĄ SKANIAI.
Taip, taip, vasarai sakome sudie ir kartu su vaikučiais linksmai, gražiai ir skaniai sutinkame rudenį! Tačiau ruduo tikrai ne priežastis atsisakyti nepaprasto skonio, uogomis pagardinto deserto. Sukvieskite svečius ir gražiai atšveskite rugsėjo 1-ąją. Filo tešla, iš tikrųjų, yra nuostabus dalykas! Visų pirma, jūs galite ją pasigaminti patys! Visų antra, ji puikiai tinka tiek prie saldžių patiekalų, tiek užkandžiams paruošti ar pasigaminti krepšelius salotoms pateikti (nuostabi, tarp kitko, idėja nustebinti svečius ir papuošti vaišių stalą).