OŽKŲ SŪRIO KEKSAS.

Senokai laukė pasirodymo. Kol kriaušių daug yra parduotuvėse - rodau :) Šilauogių, tikiuosi, prisišaldėte. Paprastai pagaminamas, bet neprastas.  Jei neturite noro vynioti - tiesiog supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą. Nepagailėkite citrinų žievelės - ji čia puikiai tinka :)
Kaip matote, kol dauguma jau rodo kalėdinius kepinius, aš dar su rudeniniais nesusitvarkiau.... į paskutinį vagoną bėgu....
 
Ingredientai:

75 g sviesto
150 g cukraus
300 g minkšto ožkų sūrio
3 kiaušinių
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Vienos citrinos nutarkuota žievelė
50 ml citrinos sulčių
3-4 tvirtesnių kriaušių
 
Darbo eiga:

1.      Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Patepkite sviestu ir pabarstykite miltais keksinę formą 11x25 arba kvadratinę - 22x22 (bus žemesnis)
2.      Minkštą sviestą plakite su cukrumi, palaipsniui sudėkite ožkų sūrį, po vieną pilkite kiaušinius. Suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis, išmaišykite.
3.      Persijokite miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite su kiaušinių - sūrio mase.
4.      Tešlą sukrėskite į formą.
5.    Kriaušes plonai supjaustykite ir sudėliokite ant kekso viršaus, kaip jums patinka, jei turite - užberkite uogų dėl spalvos ir kepkite ~40 - 45 min.
5.      Patikrinkite, ar iškepęs keksas mediniu iešmeliu. Pirmas 10 minučių vėsinkite keksą formoje, po to ant grotelių.
Skanaus.

Jūsų Elžbieta.