OBUOLIŲ ZEFYRAI SU SPANGUOLĖMIS.

Tradiciniai! Minkštučiai, su spanguole viduje ir apibarstyti liofilizuotomis spanguolėmis. Tiesiog nuostabus :)

 

Ingredientai:
250 g tirštos obuolių masės
150 g cukraus
1 baltymo
20 g eibumino

Sirupui
12 g agaro (900)
200 g vandens
400 g cukraus

Liofilizuotų spanguolių apibarstyti

30-35 blanširuotų ir nusausintų spanguolių uogų

Pradėkite nuo sirupo - agarą sumaišykite su vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė pavirs balkšvu kisieliumi :) Suberkite cukrų ir maišydami virkite iki 100 °C.

Tuomet pradėkite plakti tyrę, baltymus, eibuminą ir cukrų. Plakite, kol pasidarys tirštos rožinės putos. Per tą laiką sirupas turi būti išvirtas iki 110 °C. Kai sirupas išvirs, nukaiskite jį ir palaikykite, kol paviršiuje jau nebebus putų. Labai plona srovele pilkite sirupą į besiplakančią tyrės masę ir plakite, kol masė bus tiršta ir laikys formą. Dar šiltą masę sudėkite į maišelį ir išspauskite po lašelį zefyro masės ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Ant zefyro dėkite spanguolę ir užspauskite dar zefyro masės. Palikite stabilizuotis parai, po to apvoliokite spanguolių milteliuose.

 

Skanaus.

Elžbieta.