OBUOLIŲ PYRAGAS SU MARCIPANU.

Mane žavi marcipano derinys su obuoliais :) 

Prikėliau iš archyvo :) Mano nuomone, jis vertas pakartojimo :)

Obuolių pyragas su marcipanais.

Ingredientai:

150 g minkšto sviesto
80 g cukraus
4 trynių
100 g marcipano
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
150 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
3-4 obuolių
1 citrinos sulčių
2 šaukštų abrikosų džemo 

Gaminimo eiga.

1.  Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol pasidarys puri masė. Po vieną įpilkite trynį, suberkite citrinų žievelę, taip pat nuolat plakdami. Marcipaną susmulkinkite, sumaišykite su šaukštu citrinų sulčių ir pašildykite labai silpnoje kaitroje, kol marcipanas taps minkštas. Tuomet po truputį jį sudėkite į sviesto-trynių masę. Plakite, kol viskas susijungs.

2.  Suberkite kepimo miltelius ir miltus. Atsargiai permaišykite. Sukrėskite tešlą į formą (15x30).

3.  Obuolius nulupkite! Supjaustykite plonomis riekelėmis. Pašlakstykite likusiomis citrinos sultimis. Sudėliokite ant pyrago.

4.  Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 min.

Skanaus.

Elžbieta.