NAMINĖ "NUTELLA".

Dalinamės naminės "Nutellos" receptu. Puikiai tinka šokolado ar karamelės mėgėjams.

 

Greitai pagaminamas ir tikrai ne vieną smaližių pradžiuginantis receptas. Puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams prie kavos ar arbatos puodelio  ? 

 

Ingredientai:
- 28 g vandens;
- 80 g cukraus;
- 65 g gliukozės;
- 250 g grietinėlės;
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilės pastos;
- 40 g invertinio cukraus;
- 200 g Gianduja šokolado;
- 200 g Jivara šokolado.


Gaminimo eiga:

Grietinėlę pakaitinti su invertiniu cukrumi ir vanilės pasta, nukelti nuo kaitlentės.
Iš vandens, cukraus ir gliukozės išvirti karamelę, nukelti nuo kaitlentės ir iš lėto, nuolatos maišant supilti šiltą grietinėlę. Gautą masę grąžinti ant kaitlentės ir truputį pavirti. Karamelę supilti ant šokoladų ir padaryti emulsiją rankinio blenderio pagalba.

 

Skanaus!