MIELINIAI CUKRUOTI SKLINDŽIAI.

Nuostabūs, putlūs ir tokie laukiami.

Jokių uogienių, jokios grietinės – tiesiog gausiai apvolioti cukruje, kuris taip smagiai girgžda tarp dantų – kaip baltutis tviskantis sniegas po kojomis ryte, paspaudus šaltukui.

Ingredientai:

25 g šviežių mielių

450 ml šilto vandens arba augalinio pieno

2 šaukštai cukraus

750 ml miltų ir 1 šaukšto

2-3 obuoliai

Žiupsnelio druskos

Aliejaus (kepti)

Stambaus cukraus (pabarstyti)

Eiga:

1.Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su 1 šaukštu cukraus ir šaukštu miltų. Palikti 20-25 min., kol mielės suaktyvės. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Persijotus miltus sumaišykite su druska, likusiu cukrumi ir supilkite į juos mielių tirpalą. Viską maišykite  6-8  min.. Pabaigoje suberkite obuolius.

3. Palikite, kol tešla pakils – apie 30-35 min. Kepkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose, nustatę vidutinę kaitrą. Iškepusius sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite cukruje.

Skanaus.