MIELINĖ PUSRYČIŲ DUONA.

Kaip senai svajojau įsigyti “Pulman bread loaf” formą. Dievinu geometriją. Teisingas linijas. Tvarkingus kepinius. Ir pagaliau! Tik parsinešiau namo ir iškart puoliau kepti. Aš patenkinta iki debesų! Pavyko tobulai! Taip, kaip ir įsivaizdavau! Tobula matferbourgeat forma!

Ir, žinoma, iškart šio nuostabaus kepinio receptukas. Taip, taip, man atrodo, kad jau galima pripažinti, jog mielinius kepinius aš irgi dievinu 😂🙈

Ingredientai.
Tešla:
7 g šviežių presuotų mielių
10 g cukraus
180 g pieno

40 g trynių
40 g sviesto

330 g kvietinių miltų
1/2 a.š druskos

Įdaras:
Minkštas (tepamos konsistencijos) sviestas apie 30 g
Rudasis cukrus
Pekano riešutai
Cinamonas

*riešutų, cukraus ir cinamono kiekis priklauso tik nuo jūsų skonio ;)

Gaminimo eiga:

Pieną pašildyti iki maždaug 35-40C, sudėti mieles, suberti cukrų. Išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje 15-20 min.

Į kombaino indą sudėti įmaišą (pienas, mielės, cukrus), trynius, miltus ir druską.

Pabaigoje įmaišyti kambario T sviestą.

Minkyti bendrai apie 10 min kombaine (minkymas rankomis atitinkamai dvigubai pagal laiką ir tokiu atveju rekomenduoju šaltesni sviestą).

Palikti kildintis, kol pakils dvigubai.

Iškočioti stačiakampį 0,5 cm storio. Sutepti sviestu, pabarstyti cukrumi, cinamonu ir kapotais riešutais.

Susukti vyniotinį ir sudėti į formą (formą aš sutepu sviestu, o ant dugno patiesiu juostelę iš kepimo popieriaus, kad nebūtų staigmenų išimant iš formos).

Palikti kildintis 20 min.

Kepimo T: 180C
Kepimo laikas: 25 min
Kepinio vidinė T kepimo pabaigoje: 93-94C

Skanaus!!!

Valerija.