MĖGSTAMIAUSIŲ BISKVITŲ TOP.

Mano mėgstamiausių biskvitų TOP-as.

Ne paslaptis, jog didžioji dauguma tortų ir kitų desertų prasideda nuo biskvito. Tad pamaniau, kad sudėliosiu savo TOP biskvitų, kuriuos labiausiai mėgstu ir dažniausiai naudoju.

  • Biskvitas Džokonda. Nepamainomas, kuomet kalbame apie Operą. Klasikinę arba bet kokią kitą versiją, kurios esmė - lygus ploni biskvito ir kremo sluoksniai, kurie kartu susijungia į nuostabų derinį. Džokonda gan lanksti. Galima keisti skonius keičiant riešutus. Galima ją iškepti vaisių/uogų skonio.
  •  Biskvitas Financier. Jeigu žinote savarankišką kepinį “financier”, tuomet žinote, jog turiu omeny riešutinį, drėgną, sviestinį biskvitą. Skanus ir plonas ir storas. Nelankstus.

 

  • Biskvitas Brownie. Geriausias, jeigu kalbame apie sodrius šokoladinius skonius. Rinkitės tikrai gerą kokybišką šokoladą, keiskite riešutus (aš asmeniškai dievinu pekanus). Ir, svarbiausia, neperkepkite jo!
  • Biskvitas Dakuaz. Morenginis biskvitas. Traškus išorėje, minkštas viduje. Keiskite riešutus ir ieškokite naujų skonių. Nepamirškite, jog kokosas - irgi riešutas [😉] šis biskvitas nemėgsta drėgmės. Formuojant jį, darome tai gan atsargiai, konditerinio maišelio pagalba.
  • Japoniškas biskvitas. Biskvitas-gimnastas. Kaip besusuksi, jis nesuplyš. Ypatingai lankstus. Tinka gražiai apjuosti tortus arba surinkti super gražų vyniotinį. Vienas minusas - gan stiprus kiaušinių poskonis. Jam reikia skanaus kreminio palydovo.


“Nuogiems tortams” su storais biskvitais paprastai renkuosi guiness biskvitą, madlens biskvitą arba biskvitus, kurių sudėty daug aliejaus.

Nuostabi Gia ir mandarinų torto nuotrauka by @liubov