MASKVOS BANDELĖ.

Ingredientai tešlai:
Pieno – 150 g
Vandens – 70 g
Cukraus – 110 g
Šviežių mielių – 20 g
Kiaušinis L dydžio – 1 vnt
Miltų – 500 g
Sviesto – 50 g

 

Ingredientai pertepimui:
Sviesto – 40 g
Cukraus – 30 g
Cinamono – 1 a.š

Ingredientai aptepimui:
Trynys – 1 vnt
Pieno – 15 g

 

Gaminimo eiga:

1. Pieną ir vandenį pašildyti iki 40C. 
Į kombaino indą sudėti visus miltus. Padaryti duobutę. Į ją sudėti mieles, suberti 10 g cukraus ir supilti šiltą pieną su vandeniu. Atsargiai išmaišyti duobutės viduje ir palikti pastovėti šiltoje vietoje apie 10 min.

Sviestą ištirpinti. Palikti atvėsti iki 45C.

Praėjus 10 min pradėti minkyti tešlą kombaine (antgalis kablys).
Suberti cukrų ir įmušti kiaušinį.
Kai visi ingredientai įsimaišys (tešla bus pakankamai tvirta) palaipsniui supilti ištirpintą sviestą.
Palikti minkyti apie 10 min.

Sudėti tešlą į švarų gilų indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 1 val.
Trumpai išminkyti tešlą ir palikti dar 30 min.

2. Pertepimui skirtą sviestą ištirpinti.

3. Tešlą padalinti į 12 gabaliukų po 75 g.
Kiekvieną iškočioti maždaug iki 15x15 cm dydžio. Sutepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir suvynioti kaip vyniotinį.
Aštraus peilio pagalba perpjauti vyniotinį išilgai, paliekant maždaug 1 cm ilgio dalį neperpjautą. 
Dvi perpjautas dalis apsukti taip kad pjūviai būtų į viršų ir susukti formuojant širdelės formą.

Bandeles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ( po 6 bandeles ant vienos skardos). Palikti pakilti šiltoje vietoje apie 10-15 min.

Sutepti trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 13-15 min.

*Dar į tešlą įmaišyčiau apelsino žievelę, o iškeptas padengus cream-cheese glajumi labai primins cinabonsus 😉

Skanaus ☺